Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Generálka na MS národnímu týmu nevyšla, Švýcaři si po výhře připsali i celkový triumf

České hry ovládli Švýcaři. Rozhodlo o tom jejich závěrečné vítězství nad národním týmem 3:2. Rozdílovou branku zařídil Marco Miranda ve 46. minutě. Svěřenci trenéra Kariho Jalonena tak promarnili šanci na prvenství na domácím turnaji Euro Hockey Tour v Brně, ke kterému jim stačila jakákoliv výhra, a skončili třetí.

Čeští reprezentanti přitom byli ke kýženému výsledku zaručujícímu celkový triumf blízko. Jiří Smejkal navázal rychlým gólem po dvanácti sekundách třetí třetiny na první branku Michala Kempného ze startu utkání, jenž se prosadil pro změnu po 29 sekundách úvodní části hry, a po spolupráci s Filipem Chlapíkem zužitkoval končící početní výhodu po předchozím faulu Švýcarů.

Jenže Češi nerozhodné skóre neudrželi a Miranda potrestal slabší zákrok Karla Vejmelky, po kterém český gólman vyrazil puk před brankoviště. Švýcaři, kteří po většinu zápasu kontrolovali hru i výsledek, těžili také z velké střelecké aktivity a dobré hry v početní výhodě.

Tým s helvétským křížem na dresu se prosadil v přesilovkách dvakrát, když se trefili Gaetan Haas a po něm také Romain Loeffel. Národnímu mužstvu se naopak v početních výhodách až na Smejkalův gól nevedlo, což potvrdila také závěrečná dvouminutovka, v níž Češi hráli v šesti proti čtyřem.

"Řekli jsme si, že tam necháme všechno, že se můžeme vyždímat, že to může být pro někoho poslední zápas sezony. Myslím, že ve třetí třetině jsme hráli dobře, byli jsme aktivnější, ale bohužel jsme na konci nedokázali dát branku i přes dobrý tlak," hodnotil Smejkal.

Důležitým momentem utkání bylo vyloučení Ondřeje Beránka na pět minut a do konce utkání za naražení soupeře na hrazení už na začátku šesté minuty úvodní části, po kterém Češi inkasovali na 1:1 a hlavně se při dlouhém oslabení přibrzdili.

"Myslím, že jsme do utkání dobře vstoupili, byli jsme aktivní, hned jsme dali branku v první minutě, to nás nakoplo. Pak jsme bohužel hráli pět minut v oslabení, to nám možná vzalo trošku síly," litoval Smejkal.

České hokejové hry v Brně, turnaj Euro Hockey Tour:

Česko – Švýcarsko 2:3 (1:1, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 1. Kempný (Smejkal, Chlapík), 41. Smejkal (Chlapík) - 7. Haas (Loeffel), 33. Loeffel (Corvi, Haas), 46. Miranda (Fora, Berni). Rozhodčí: Eriksson, Harnebring (oba Švéd.) - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 1:5, navíc O. Beránek (ČR) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 4787.

Česko: Vejmelka - Jordán, J. Zbořil, D. Jiříček, Kempný, Knot, T. Dvořák, Jeřábek, Němeček - Chlapík, R. Horák, Smejkal - Kaut, M. Kovařčík, Lenc - Hyka, D. Voženílek, Flek - O. Beránek, Černoch, H. Zohorna. Trenér: K. Jalonen.

Švýcarsko: Mayer - Fora, Moser, Loeffel, Marti, Glauser, Geisser, Berni - Riat, Corvi, Ambühl - Künzle, Haas, Herzog - Simion, Senteler, Miranda - Ch. Bertschy, Richard, Thürkauf - Moy. Trenér: Fischer.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články