Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokejista sezony Tipsport Extraligy v ledním hokeji 2023/2024

Zklamání je obrovské. Musíme hrát stejně jako proti Rusku, hodnotil Haš po porážce s Německem

V důležitém utkání neuspěli, a výrazně si tak zkomplikovali situaci ve skupině. Čeští junioři nezvládli souboj s Německem a po porážce 3:4 se všechny týmy v ostravské tabulce bodově srovnaly. V duelu si obránce Martin Hugo Haš sice připsal tři body (1+2), ale osobní sbírku by nejraději vyměnil za tři body pro tým.

Smutní čeští junioři
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Zklamání je to určitě obrovské. Měli jsme se vyvarovat faulů, které jsme dělali. Musíme se zlepšit do dalších zápasů, věřím, že to vyjde," neztrácel naději k budoucímu vývoji na turnaji jeden ze smutných českých hrdinů.

Český bek figuroval u první inkasované branky, která Němce nastartovala. "Viděl jsem to moc dobře, byl jsem na lajně. Puk skákal na brankové čáře, snažil jsem se to dát pryč, ale bohužel jsem to dal přímo do 'Dostyho' (brankáře Lukáše Dostála) a od něho se to odrazilo do mě a pak do brány. Byl to trochu smolný gól, ale moc víc se toho dělat nedalo. Udělal jsem, co jsem mohl," mrzelo Haše.

Češi si zavařili. Pokud chtějí proklouznout do čtvrtfinále a vyhnout se soubojům o záchranu, budou muset pravděpodobně bodovat proti jednomu z favoritů – Spojeným státům nebo na závěr skupiny proti Kanadě. "Stačí hrát svoji hru, o které víme, že ji umíme. A vyvarovat se faulů, ubojovat to. To víme, že umíme, proti Rusku jsme to ukázali. Musíme hrát úplně stejně," vyřkl Haš.

Němci v zápase těžili z přesilových her. Znovu tak potvrdili, že jsou v početních výhodách extrémně nebezpeční. Proti USA využili dvě ze šesti příležitostí, proti výběru Václava Varadi další tři.

"Pár zbytečných faulů tam bylo, dostali jsme dvě desítky, chvíli jsme hráli na čtyři beky. To by nebyl takový problém, ale pak se tam točí pár stejných hráčů, další se na led ani nedostanou, to je chyba. Kluci nejsou v tempu, musíme hrát v pěti a točit všechny lajny," kritizoval Haš.

Hodně byli vidět hlavní němečtí talenti. Přestože na ně byli čeští hráči upozorňováni, neubránili je. "Věděli jsme, že tam jsou, koukali jsme i na videa. Věděli jsme, že osmičku (Tima Stützleho) i toho beka (Moritze Seidera) si musíme bránit dobře. Jejich rozehrávky se nám docela dařilo bránit, ale když se dostali do zóny, byli v tom dobří. Tam taky dali góly a rozhodlo to," hodnotil zpětně český obránce.

A jestli mají čeští junioři v hlavě spíš čtvrtfinále, nebo boj o udržení? "Ani jedno. Teď máme jen příští zápas, do toho musíme jít se vším, co máme," uzavřel Haš s výhledem na nadcházející duel proti Američanům.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články