Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Zábranský: Čtvrtfinále? Je reálné, jen musíme být disciplinovaní a dodržovat systém

Nepříjemná porážka s Německem sice snižuje procenta českých hokejistů na domácím juniorském šampionátu na postup do play-off, kapitán Libor Zábranský však tým burcoval. Prohra 3:4 podle něho s výhledem na postupové šance ještě nic neznamená. Odchovanec brněnské Komety však upozorňoval na lepší disciplínu.

Kapitán dvacítky Libor Zábranský
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Sám v 33. minutě putoval na trestnou lavici za vražení soupeře na hrazení a setrval tam dvanáct minut. Dvě minuty plus osobní trest. V následné přesilovce pěti proti třem Němci zásluhou Dominika Bokka odskočili na stav 3:1.

"Prostě jsem viděl hráče a chtěl jsem ho trefit. Bohužel nevím, jestli se přetočil na poslední chvíli. Zkrátka takto to dopadlo, dál bych zákrok asi nekomentoval. Musíme se něčeho podobného vyvarovat a další zápasy hrát disciplinovaně," řekl lídr české obrany.

Pobytu na trestné lavici se nevyvaroval ani jeho kolega Matěj Pekař. Hned po devíti sekundách dostal trest za podrážení a Němci šli následně do vedení. "Bohužel jsme měli na začátku vyloučení, padl z jejich strany šťastný gól a ani nevím, co vám k tomu mám říct. Chvílemi jsme tam měli obrovské šance, chvílemi zase oni. Nedopadlo to," pokrčil rameny.

Své vyloučení odčinil sedm a půl minuty před koncem, když v přesilovce pět na tři vystřelil přesně k tyčce a snížil na 3:4. Z deseti početních převah Češi využili dvě. "Dali jsme dva góly z přesilovek, mohlo jich tam padnout určitě víc. Musíme se na to podívat, každý zápas to může být lepší," prohlásil devatenáctiletý zadák.

Mrzely ho kromě nedisciplinovanosti i výpadky v utkání. "Rozhodlo to, že jsme měli hrát šedesát minut tak, jak jsme vždy končili třetiny. Tam jsme měli obrovský tlak a diváci nás hnali. Takto ale musíme hrát celý zápas, vypadalo by to úplně jinak," mrzelo Zábranského.

Jak nyní vidí šance na čtvrtfinále? "Reálné je všechno. Jde o turnaj, může se stát úplně cokoliv. Teď musíme do Američanů naletět, hrát systémově dobře, být disciplinovaní a připravit se na ně," řekl obránce celku Moose Jaw Warriors, který hraje juniorku WHL.

"Kanaďané a Američané mají obrovskou kvalitu. Každý druhý kluk je tam draftovaný, ale tady jsou si všechny týmy rovné. Viděli jsme to v utkání Slovensko - Kazachstán, nebo my s Němci a Rusy hráli taky vyrovnaně. Musíme to ubojovat, jako jsme to ubojovali proti Rusům," hecoval Zábranský.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články