Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
#ProHokejJakyJe

Dvojitá rána pro Kanadu. Schytala debakl od Rusů a navíc přišla o Lafreniera

Kanaďané prožili na juniorském šampionátu černý den. Nejenže naprosto propadli proti Rusku a odnesli si nečekaný výprask 0:6, ale hlavně se zranila jejich největší hvězda Alexis Lafreniere. Ostravská skupina B se tak pořádně zamotala, po druhém kole mají všechny týmy po třech bodech. V třinecké skupině se z výher radovali oba severští zástupci.

Utkání Rusko "20" – Kanada "20"
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Takový výsledek mezi dvěma odvěkými rivaly čekal asi málokdo. Rusové přitom vstupovali do zápasu proti Kanadě, která uspěla v derby proti Spojeným státům, se značně pošramoceným sebevědomím po porážce od českého týmu.

Jenže sborné tentokrát vycházelo všechno, na co sáhla. V kanadském brankovišti se nedařilo Nicolasovi Dawsovi, který v úvodní třetině inkasoval hned třikrát včetně nešťastné úvodní trefy Alexandra Chovanova, jehož střelu vyrazil nad sebe, ale padající puk se snesl ze vzduchu do branky.

Po čtvrtém gólu přepustil Daws své místo Joelu Hoferovi. To už Kanadě chyběl Lafreniere, který si poranil na začátku druhé třetiny vazy v levém koleni. Po nárazu do betonu ruského gólmana Amira Miftachova se mu koleno prohlo nepřirozeným způsobem a ze hry odstoupil. V ostře sledovaném utkání tak stihl odehrát jen necelých sedm a půl minuty.

Nakonec se prosadili všichni členové Chovanovova útoku, když skórovali i Jegor Sokolov s Grigorijem Denisenkem, který zvyšoval před druhou přestávkou už na 6:0.

Seveřané dominují třinecké skupině

Finové těžili proti Slovákům z povedené druhé části hry, ve které se prosadili hned pětkrát, a po druhé přestávce vedli už 7:1. Dařilo se zejména druhé a čtvrté útočné formaci, obě si připsaly celkem po šesti bodech. Nadějní bratři Aatu a Aku Rätyovi zaznamenali po dvou bodech. Suomi nakonec duel opanovali po výsledku 8:1.

Vyhráli také Švédové, kteří si poradili se Švýcarskem 5:2. Hráči Tre kronor se dvakrát prosadili v přesilovkách a nadále na sebe upozorňují hlavní hvězdy výběru. Dvěma góly se blýskl Samuel Fagemo, Nils Höglander přidal po florbalové parádě proti Finům další trefu.

Mistrovství světa hokejistů do 20 let v Třinci a Ostravě:

Skupina A (Třinec):

Finsko - Slovensko 8:1 (2:0, 5:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Puistola (Oden, Tanus), 14. Aku Räty (Aatu Räty, Ranta), 28. Oden (Puistola, Tanus), 29. Aatu Räty (Maccelli, Killinen), 34. Kokkonen (Ranta), 35. Erholtz (Thomson, Nousiainen), 40. Aku Räty (Maccelli, Heinola), 53. Petman (Hatakka) - 37. Džugan (Tkáč, Mudrák). Rozhodčí: Fatějev (Rus.), Hejduk (ČR) - Bowles (USA), Obwegeser (Švýc.). Vyloučení: 5:4, navíc Okuliar (SR) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 4915.

Švýcarsko - Švédsko 2:5 (0:2, 1:3, 1:0)
Branky: 40. Kohler (Nussbaumer, Moser), 55. Gross (Kohler, Verboon) - 4. Fagemo (Söderström), 10. Fagemo (Höglander), 22. Höglander (Lundkvist, Sandin), 30. Henriksson (Raymond, Ginning), 35. Raymond (Berggren, Holtz). Rozhodčí: MacFarlane (USA), Schrader (Něm.) - Hägerström (Fin.), Lederer (ČR). Vyloučení: 5:3, navíc Ginning (Švéd.) 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 4109.

Skupina B (Ostrava):

Rusko - Kanada 6:0 (3:0, 3:0, 0:0)
Branky: 2. Chovanov, 11. Dorofejev (Alexandrov, Žuravljov), 14. Rtiščev (Pylenkov, Kruglov), 23. Alexandrov (Voronkov), 34. Sokolov (Zamula, Denisenko), 37. Denisenko (Chovanov). Rozhodčí: Tscherrig (Švýc.), Vikman (Fin.) - Merten (Něm.), Nordlander (Švéd.). Vyloučení: 3:4, navíc Sokolov (Rus.) 10 min. Bez využití. Diváci: 8693.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články