Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Bez ortézy bych měl koleno urvané úplně, řekl Lauko. Teorii Rusů nebere

Sen zahrát si plnohodnotně na domácím hokejovém šampionátu juniorů se mu rozplynul po šesti sekundách prvního utkání proti Rusku. Útočník Jakub Lauko po střetu s útočníkem Jegorem Sokolovem odstoupil z utkání. Následná magnetická rezonance kolena ukázala poškození postranních vazů, což znamená trpký konec na turnaji. Druhé utkání českých reprezentantů proti Německu sledujte zítra od 15:00 na programu ČT sport či webu ctsport.cz.

Spoluhráči pomáhají Jakubu Laukovi z ledu
zdroj: Twitter Hokejový nároďák autor: Aleš Krecl

Okamžitě po střetu v zápase jste tušil, že je zle?
Cítil jsem to hned, cítil jsem píchnutí. Jak jsem potom cítil nohu na ledě, věděl jsem, že to není nic dobrého.

K jakému špatnému pohybu tam z vašeho pohledu došlo?
Stalo se to v prvním souboji, od Rusáka jsem dostal koleno na koleno, ale zezadu. Noha mi šla dovnitř. Hraju s ortézama na obou nohách a stejně se mně vlastně noha prohnula dovnitř. Navíc šlo o stojnou nohu, což bylo ještě horší. Už jsem fakt cítil jen píchnutí a věděl, že je to špatné.

Takže k hlavnímu problému došlo ještě před tím druhým atakem?
Ten druhý nájezd, hit, nebo nevím, jak bych to popsal, mi neudělal vůbec nic. Vše bylo z toho prvního souboje koleno na koleno.

Vnímal jste tu situaci jako faul?
Nevím, jestli to považovat za nešťastné, když kolem mě projede hráč a dá mi koleno na koleno zezadu. Nechtěl bych to radši nějak rozebírat. Bohužel stalo se a teď s tím už nic neudělám.

Z ruské strany zaznělo, že šlo o nešťastný pád...
Je to jejich názor, já jim ho brát nemůžu. Když se ale člověk na zákrok znovu podívá... Upadl jsem po tom, co jsem dostal na koleno.

Mohl jste si utkání vůbec trochu užít, nebo vás to deprimovalo?
Na jednu stranu jsem byl rád za kluky, že to zvládli a dobře vstoupili do turnaje. Na ten šampionát jsem se těšil strašně dlouho. Když to MS bylo před šesti lety oznámeno, řekl jsem tátovi, že chci na něm hrát. Hrál jsem. Šest vteřin. (trpký úsměv) 

Když Rusáci prohrávají, hrají jako prasata

"Rozhodčí to viděli, jak to viděli. Pak když jsme si zákrok pustili zpětně, možná to faul nebyl, nevím. Bohužel to dopadlo takhle. To jsou prostě Rusové, ať už tam zajeli do Laukiče, nebo Dostyho. Oni jinak hrát ani neumí, kór když prohrávají, hrají jako prasata. Musíme jít teď dál a hrát pro Kubu." - kapitán Libor Zábranský

Je to zatím nejhorší moment, který vás s hokejem potkal? Hlavně po psychické stránce...
Nevím, jestli jsem zažil něco horšího. Hrozně mě to mrzí.

Jaké máte zprávy od Bostonu?
Zatím netuším, jsme v kontaktu, ale řeší se to. Kdyby bylo rozhodnutí čistě na mně, určitě bych chtěl zůstat. Jsem s klukama dlouho, asi by mě štvalo, kdybych tu nebyl.

A prognózy zranění?
Vypadá to na několikatýdenní léčení, většinou jen klidový režim a čekání, až to bude stoprocentní.

Podle mě to nebyl faul, hlavně nás mrzí ztráta Kuby

"Na zákrok na Jakuba Lauka jsme se dívali ze všech úhlů. Podle mě to nebyl faul. Určitě šlo o úmyslný střet toho druhého hráče. Ten první, Sokolov, došlo tam k podražení ze strany. Jakub ztratil rovnováhu, malinko škobrtl a už byl v pohybu, že padal. Druhý hráč, který ho dojížděl, se snažil jen hrát do těla. Asi by to ale v zápase byl faul, kdyby Jakub prvotní souboj ustál, jenže už padal. Nás mrzí nejvíc ztráta do dalšího průběhu mistrovství." - kouč Václav Varaďa

Říkal jste, že nastupujete s dvěma ortézami. Už se u vás dříve vyskytly nějaké problémy s koleny?
Jsem po operaci levého kolena, minulý rok se mi ke konci sezony stalo podobné zranění. Už ortézy nosím skoro jako prevenci. Nevím, co by se stalo, kdybych tu ortézu neměl a hrál bez ní ten zápas proti Rusku. To bych asi měl koleno urvané úplně.

Je pro vás alespoň útěchou podpora spoluhráčů, kteří říkali, že vyhráli duel s Ruskem pro vás?
Hlavně hrají pro sebe a celou republiku, ale jestli řekli, že je to vítězství i pro mě, je to super. Jinak toho moc k radosti nebylo. Jediné, co mi trochu udělalo radost, je, že jsem ve hře FIFA dostal Messiho. (Bonus při on-line hraní na konzoli - pozn. red.) To byl takový malý dáreček. (směje se)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články