Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Německo - Polsko

Není to jen o obráncích. Tým jako celek vypadá strašně kompaktně, upozorňuje Antoš

Přes porážku se Švédy 2:3 v prodloužení hrají na mistrovství světa nad očekávání. Čeští junioři bodovali ve všech třech duelech šampionátu do dvaceti let v Halifaxu a mají nakročeno k dobré pozici pro čtvrtfinále. "Dlouho jsem neviděl hrát české juniory tak aktivně a dobře," říká hokejový expert ČT Milan Antoš. Přímý přenos utkání Česko "20" – Německo "20" sledujte v sobotu od 19:30 na ČT sport a ČT sport Plus.

Tři zápasy, sedm bodů a jistý postup do čtvrtfinále. Taková je bilance českého výběru hlavního kouče Radima Rulíka.

"Tým musí mít vždycky něco navíc. Máme skvělé obránce a velké a silné útočníky. Ale celkově je projev týmu na šampionátu naprosto odlišný oproti tomu, co jsme viděli za posledních deset dvanáct let. Takový projev týmu jsem neviděl. Hodně to spojuju s tím, že tam jsou noví trenéři a styl hokeje vypadá úplně jinak, než jsme byli zvyklí," tvrdí Antoš.

Velký podíl mají na bodové bilanci čeští obránci, kteří na turnaji dohromady zaznamenali už sedm branek. "Řekl bych, že obránci jsou kompaktnější. Obrovský progres udělal David Špaček. Oproti minulému šampionátu, který byl v létě, mi přijde, že i Stanislav Svozil hraje daleko lépe, než hrál. Jiříček, Ticháček hrají také skvěle," hodnotí Antoš.

Podívejte se na góly českých obránců na turnaji:

"Úplně bych to ale nestavěl jen na obráncích, protože tým jako celek vypadá strašně kompaktně. Rozumím všem, kteří vyzdvihují obránce, protože opravdu dávají góly a v zápasech vypadají výtečně, ale osobně si myslím, že je to o celém týmu. Dobře funguje obrana, obránci vypomáhají útoku a útočníci jsou zase schopní hrát velmi tvrdě a dobruslovat situace. A to tady dřív nebylo," všímá si Antoš.

Junioři odstartovali turnaj překvapivou výhrou 5:2 proti favorizované Kanadě, která hraje navíc doma. "Kanada nebyla úplně soustředěná, možná to trochu podcenila. Ale to nijak nesnižuje výkon Čechů. Zaprvé hráli skvěle takticky. Zadruhé rychle – což je na úzkém hřišti potřeba proti Kanadě – a důrazně. Všechno to zapadlo do sebe a k tomu ty góly a Kanada nevěděla kudy kam," ohlíží se za zřejmě největším překvapením dosavadního vývoje Antoš.

Partu okolo kapitána Svozila čeká na závěr skupiny Německo. "Myslím si, že hráči se budou teď starat o to, aby porazili Němce. A na té vlně a s výkonem, který zatím vidíme, si myslím, že by postup (do semifinále) měl být. Kluci hrají skvěle, tak proč by neměli postoupit," domnívá se Antoš směrem ke čtvrtfinále.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články