Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Třinec utrpěl další debakl, Tappara nadělila Ocelářům osm gólů

Ani napodruhé neuspěli v Lize mistrů hokejisté Třince. V úvodním utkání podlehli Djurgaardenu 1:6, v nedělním utkání na vlastním ledě inkasovali osm gólů a prohráli s Tapparou Tampere 2:8.

Šimon Hrubec z Třince
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Třinec v pátek podlehl na vlastním ledě Djurgaardenu 1:6 a reputaci si semifinalista minulého ročníku Ligy mistrů nevylepšil ani v souboji vicemistrů Česka a Finska.

Tappara se dostala do vedení v 19. minutě, kdy se při vyloučení Vladimíra Draveckého trefil Matti Järvinen. Tentýž hráč ve 29. minutě skóroval znovu při přesilovce pěti proti třem. Hned za 18 vteřin upravil už na 3:0 Juhani Jasu a v polovině utkání přidali během 23 sekund další branky Jere Karjalainen a Antti Erkinjuntti.

Petera Hamerlíka vystřídal v brance Ocelářů Šimon Hrubec, který hned ve 34. minutě také kapituloval. Prostřelil jej Aleksi Elorinne. Brankáři Christianu Heljankovi pokazil čisté konto v 38. minutě Aron Chmielewski. Ještě 46 sekund před koncem druhé části ale skóroval znovu Elorinne a ve 43. minutě zvýšil už na 8:1 Niko Ojamäki. Výsledek korigoval v 47. minutě v početní výhodě David Cienciala.

Jak české kluby přistupují k Lize mistrů? Poslechněte si nový Hokej fokus podcast:

"V první řadě bych chtěl poděkovat fanouškům, že za námi stáli i za takového stavu. V neděli i v pátek nás pořád podporovali a toho si vážíme. Zápas rozhodly přesilovky. Prvních deset minut jsme hráli velmi dobře, pak jsme dostali ke konci první třetiny gól v oslabení," řekl asistent trenér Třince Marek Zadina.

"My jsme předtím svoje přesilovky nevyužili, hráli jsme je velmi složitě. Věci, které jsme udělali ve druhé třetině, se nemůžou stát. Z toho pramenily další přesilovky, které soupeř využil. Dostal se tím na koně a už ho bylo těžké zastavit," dodal Zadina.

Hokejová Liga mistrů - skupina E:

HC Oceláři Třinec - Tappara Tampere 2:8 (0:1, 1:6, 1:1) Branky a nahrávky: 38. Chmielewski (Roman Vlach, Dravecký), 47. Cienciala (M. Doudera, Polanský) - 19. M. Järvinen (Malinen, Kemiläinen), 29. M. Järvinen (Malinen), 29. Jasu (Kuusela, J. Järvinen), 31. Karjalainen (Kemiläinen), 32. Erkinjuntti (Kuusela), 34. Elorinne (Karjalainen, Záborský), 40. Elorinne (Rauhala), 43. Ojamäki (Rauhala). Rozhodčí: Štefík (SR), Jeřábek - Gebauer, Lederer (všichni ČR). Vyloučení: 6:7. Využití: 1:3. Diváci: 3276.

Sestava Třince: Hamerlík (32. Hrubec) - Krajíček, M. Doudera, Matyáš, D. Musil, Haman, L. Kovář, Bartko - Martin Růžička, Marcinko, M. Kovařčík - Svačina, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, Viedenský, Cienciala - Dravecký, Roman Vlach, Chmielewski - Hladonik. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.

Zdroj
ČTK, ČT sport, youtube.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články