Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Kometa odčinila porážku s Grodnem a z Berlína veze výhru

Úvodní prohra zapomenuta. Brno si napravilo reputaci a v Lize mistrů zareagovalo na porážku v Bělorusku těsným vítězstvím na půdě Eisbärenu Berlín 3:2. Kometa vedla v Německu už o tři góly po trefách Dočekala, Hrušky a Pláška, vedení musel po snížení domácích v závěru uhlídat brankář Langhamer.

Lukáš Nahodil
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Brňané po prohře na ledě běloruského Němanu Grodno 2:4 zabrali v Berlíně. V 25. minutě otevřel skóre Martin Dočekal, který si po úspěšném forčekingu vyměnil puk s Lubošem Horkým a zamířil do odkryté branky. V polovině utkání zvýšil při vyloučení Jamisona MacQueena tečí Horkého pokusu Jan Hruška.

I u třetí branky byl dvacetiletý útočník Horký, který v 36. minutě vrátil puk před odkrytou branku Karlu Pláškovi a Kometa vedla už 3:0. Brankáři Marku Langhamrovi pokazil čisté konto 13 sekund před koncem druhého dějství Martin Buchwieser. V 54. minutě upravil na rozdíl jediného gólu Colin Smith, ale český šampion tříbodový zisk udržel.

Zlepší Kometa přístup k Lize mistrů? Poslechněte si nový Hokej fokus podcast:

"V první třetině se nám nepodařilo několik akcí zakončit gólem, avšak ve druhé jsme třikrát skórovali po krásných kombinacích. Poté ale domácí předváděli kvalitnější hru, z níž vytěžili jeden nepříjemný gól. Do poslední třetiny jsme šli s tím, že budeme vycházet z kvalitní obrany. To se nám dařilo i díky výbornému výkonu Marka Langhamra," řekl trenér Komety Kamil Pokorný.

"Utkání se odehrálo ve vynikající atmosféře jednak domácích fanoušků, a také díky našim příznivcům, kterým bych chtěl také poděkovat za to, že dorazili. Z celkového pohledu jsme vyhráli zaslouženě, mužstvo předvedlo kvalitní výkon a hráči vítězství tvrdě odpracovali," dodal Pokorný.

Hokejová Liga mistrů - skupina D:

Eisbären Berlín - HC Kometa Brno 2:3 (0:0, 1:3, 1:0)

Branky a nahrávky: 40. Buchwieser (Noebels, Aubry), 54. C. Smith (Jaspers, Ranford) - 25. Dočekal (Horký), 31. J. Hruška (Horký, J. Mikuš), 36. Plášek (Horký). Rozhodčí: Eichmann (Švýc.), Kopitz - Gerth, Merten (všichni Něm.). Vyloučení: 7:5. Využití: 0:1. Diváci: 3030.

Brno: Langhamer - J. Mikuš, Štencel, Barinka, D. Mikyska, Malec, Bartejs, Kowalczyk, Kučeřík - R. Zohorna, J. Hruška, Kašpar - Plášek, Nahodil, Horký - Dočekal, Süss, Kratochvíl - Střondala, Novák. Trenéři: Horáček, Pokorný a Oslizlo.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články