Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Třinec schytal od Švédů facku. Semifinalista LM narazil proti Djurgardenu

Na loňskou jízdu vyřazovacími boji Oceláři v dalším ročníku Ligy mistrů nenavázali a Djurgardenu podlehli na vlastním ledě vysoko 1:6. Švédský celek posledního semifinalistu nešetřil a po první třetině se ujal vedení 2:0. Martin Adamský sice snížil v přesilové hře ve 32. minutě, ale závěrečná část patřila hostům, kteří ji proměnili v brankovou exhibici.

Utkání Třinec - Djurgarden
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Třinečtí vyřadili v minulé sezoně v Lize mistrů tři švédské týmy, na čtvrtý dnes nestačili. Dvě branky Djurgaardenu vstřelil Jacob Joseffson, největší hvězda týmu, která se vrátila do mateřského klubu po osmi letech v NHL.

Švédové položili základ úspěchu v první třetině. V její polovině se tečí prosadil Josefsson a ve 20. minutě Oceláři zapomněli u levé tyčky na Posslera, který pohodlně zvýšil do odkryté branky.

Domácí hrozili zejména v přesilových hrách, v jedné z nich snížil z dorážky Martin Adamský. Jakmile agilní Bukarts zahodil šanci na vyrovnání, zlomili hosté definitivně zápas na svou stranu dvěma góly během 43 sekund.

Chyby Třince ve vlastním pásmu potrestali Josefsson a Davidsson. Domácí se snažili, ale soupeř jim udělil lekci z produktivity a dalšími slepenými góly uzavřeli skóre Bemström a Widing.

"Výsledek pro nás není vůbec milosrdný. Po první třetině jsme se zvedli, povedlo se snížit, pak ale přišly velké chyby, které nás stály celý zápas. Hosté si v zakončení počínali velmi chladnokrevně. My jsme si dokázali vytvořit dost šancí, ale nepočínali jsme si tak dobře jako švédský tým," řekl trenér Ocelářů Václav Varaďa.

Proč se Třinci dařilo v Lize mistrů a zopakuje loňské tažení v CHL? Poslechněte si nový Hokej fokus podcast:

Hokejová Liga mistrů - skupina E:

Oceláři Třinec - Djurgaarden IF 1:6 (0:2, 1:0, 0:4)

Branky a nahrávky: 32. Adamský (M. Kovařčík, Matyáš) - 10. Josefsson (Lilja, Norell), 20. Possler (Bergfors), 47. Josefsson, 48. Davidsson (Hultström, Wiaa), 58. Bemström (Alsing, Josefsson), 59. Widing (Strandberg). Rozhodčí: Staňo (SR), Šír - Hanzlík, Tošenovjan (všichni ČR). Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 3669.

Třinec: Hrubec - Adámek, Krajíček, D. Musil, Haman, Matyáš, M. Doudera, od 21. minuty navíc Kovář - M. Růžička, Marcinko, Bukarts - O. Kovařčík, Viedenský, Cienciala - Svačina, Polanský, Adamský - Hrňa, M. Kovařčík, Hladoník - Raška. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Zdroj
ČT sport, ČTK, youtube.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články