Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hradec slaví výhru v Lize mistrů, proti Rouenu ubránil jednogólový náskok

Hokejisté Hradce Králové v druhém utkání Ligy mistrů uspěli. Zatímco v úvodním zápase nestačili na Norimberk, tentokrát na domácí půdě porazili francouzský Rouen 3:2. 

Hokejisté Hradce Králové
zdroj: ČTK/Taneček David

Hradec Králové, který v úvodním duelu podlehl doma Norimberku 1:2, s Rouenem od deváté minuty prohrával po brance Nicolase Ritze. Po 33 vteřinách druhého dějství ale vyrovnal z dorážky Tomáš Vincour a za dalších 23 sekund otočil stav po přihrávce Lukáše Vopelky Daniel Rákos.

Ve 33. minutě pojistil vedení Oskars Cibulskis. Ve 48. minutě neproměnil trestné střílení Matěj Chalupa a sedm a půl minuty před koncem zdramatizoval závěr trefou v přesilové hře pěti proti třem Anthony Guttig. Těsný náskok už ale Hradec uhájil.

"Chtěli jsme před domácími fanoušky vyhrát už v pátek, ale bohužel se to nepovedlo, přestože šancí na to, abychom zápas naklonili na naši stranu, jsme měli dost. Mrzelo nás dneska, že jsme museli zase dotahovat, ale jsme rádi, že jsme to ve druhé třetině otočili. Pak jsme hru až na ta vyloučení ve třetí třetině kontrolovali," řekl hradecký útočník Daniel Rákos.

Jak české kluby přistupují k Lize mistrů? Poslechněte si nový Hokej fokus podcast:

Hokejová Liga mistrů - skupina F:

Mountfield Hradec Králové - Rouen Dragons 3:2 (0:1, 3:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 21. Vincour (Cingel), 21. Rákos (Vopelka, Zámorský), 33. Cibulskis (Vincour) - 9. Ritz (Roy, Chakiachvili), 53. Guttig (Aleardi). Rozhodčí: Sewell (Brit.), Hribik - Brejcha, Hynek (všichni ČR). Vyloučení: 7:7, navíc Piché (Hradec Králové) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 2448.

Sestava Hradce Králové: Maxwell - Zámorský, Linhart, Cibulskis, Graňák, Piché, F. Pavlík, Havránek - Vopelka, Koukal, Rákos - Vincour, Cingel, R. Pavlík - Miškář, Bičevskis, M. Chalupa - R. Pilař, Berger, Bezúch - Paulovič. Trenéři: T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.

Zdroj
ČTK, ČT sport, youtube.com

Hlavní zprávy