Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Krále čeká debut v reprezentaci. Věřím, že je nějaká šance i na MS, říká

Do extraligy vlétl neohroženě, podobně jako častokrát do obranného pásma soupeře, a tak Filip Král očekává už i premiérový start v seniorské reprezentaci. V této době měl bojovat v zámoří o místo v kádru Toronta v NHL, ale jedenadvacetiletý bek se s vedením Maple Leafs domluvil, že bude hrát za Kometu Brno. I díky tomu jej mohl trenér národního týmu Filip Pešán zařadit do kádru pro Švédské hry. Přímý přenos prvního utkání českého týmu na turnaji proti domácím Švédům sledujte ve čtvrtek v 18:40 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejové reprezentaci chyběli na prvním tréninku finští krajánci

"Vůbec jsem nepočítal, že bych se tuhle sezonu vracel do Česka. Myslel jsem si, že v zámoří ještě nějakou dobu zůstanu. Tím, že je tahle situace, tak se ji snažím využít. A pak máte samozřejmě v hlavě i reprezentaci," řekl Král po prvním tréninku v Malmö.

Bývalého juniorského reprezentanta Toronto uvolnilo do Evropy zřejmě i proto, že jeho farmářský tým v nižší AHL ještě nyní nemá jasný plán. Kanadskou divizi AHL by měly hrát jen čtyři celky, jejich program ale ještě nebyl zveřejněn. "Toronto chtělo, abych zůstal v Brně. Přikláněli se k tomu a já jsem jen souhlasil. Jsem rád, že si to můžu užít doma," uvedl Král.

Obránce, jehož slavný klub draftoval v roce 2018 v pátém kole a loni s ním podepsal tříletou nováčkovskou smlouvu, je ale se zástupci Toronta v pravidelném kontaktu. "Každé dva týdny si volám s trenérem, který má nás mladé kluky na starosti, a probíráme mou hru. Řeší to s nimi i agent a dávají mi zpětnou vazbu," řekl Král s vírou, že plusové body v zámoří získá i za pozvánku do reprezentace.

S představiteli Toronta probírá hlavně defenzivní činnost. "Nejvíce se bavíme o tom, jak mám bránit, protože tam je asi moje největší slabina. Co se týče útoku, tam toho moc neřešíme. V tom mě chválí a já si tam taky hodně věřím," uvedl ofenzivně laděný bek, který v 38 zápasech v extralize vstřelil pět branek a přidal 12 asistencí.

Víru v to, že se prosadí do NHL, mu dodává i skutečnost, že v úvodu sezony hrál v Brně s Liborem Hájkem a Jakubem Zbořilem, kteří se na startu NHL prosadili do kádrů New York Rangers a Bostonu. A Král je v Kometě herně často převyšoval. "Samozřejmě že jsem rád, že jsem ukázal, že jsem na stejné úrovni jako oni, a věřím tomu, že jednou tam taky mohu hrát a ukázat něco i v NHL," řekl.

Král se bude snažit "spravit si" v reprezentaci i trochu chuť po sérii nevydařených zápasů v Brně. Kometa prohrála pět z posledních šesti utkání před reprezentační přestávkou.

"Určitá deka tam je. Lhal bych, kdybych řekl, že ne. Budeme to muset do dalších zápasů zlepšit. Teď se ale soustředím na reprezentaci, jsem rád, že si mohu trochu spravit chuť," řekl rodák z Blanska, který by v Malmö rád zabojoval i o případnou nominaci na mistrovství světa. "Věřím, že když mě trenéři pozvali sem na turnaj, tak šance je. Uvidíme, jak se bude dařit v Brně," dodal Král.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články