Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Z nominací hokejistů na Švédské hry vypadli Galvas a Zdráhal, nahradí je Gazda se Suchým

Soupiska českých hokejistů na Švédské hry v Malmö doznala dalších změn. Ze zdravotních důvodů z ní vypadli obránce Jakub Galvas z finského Jukuritu Mikkeli a dodatečně nominovaný útočník Patrik Zdráhal z Litvínova. Jejich místo zaujmou zlínský bek Daniel Gazda a v ofenzivě debutant Filip Suchý z Plzně. Zdráhal měl původně zaujmout místo centra Petra Holíka, který se omluvil z rodinných důvodů.

Útočník Plzně Filip Suchý proti Spartě
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Jednadvacetiletý Galvas tak nenaváže na účast z listopadového turnaje Karjala, kde si ve čtyřech zápasech připsal gól a asistenci. O čtyři roky starší Zdráhal se v této sezoně představil na prosincovém Channel One Cupu v Moskvě a ve dvou duelech nebodoval.

Třiadvacetiletý Gazda debutoval v reprezentaci v Moskvě a ve dvou utkáních tam dal jeden gól. V této sezoně extraligy si zatím připsal ve 37 zápasech pět branek a šest asistencí.

Stejně starý Suchý ještě v minulé sezoně nastupoval převážně za prvoligový Chomutov. V tomto ročníku extraligy má na kontě 41 utkání a 29 bodů (15+14). Celkem má v extralize bilanci 31 bodů (15+16) z 65 duelů.

Do Malmö se český tým přesune v pondělí. Do turnaje, který se bude hrát kvůli pandemii koronaviru stejně jako předchozí dva díly EHT v uzavřené "bublině", vstoupí ve čtvrtek 11. února zápasem od 19:00 proti domácímu Švédsku. Další dvě utkání začnou vždy v poledne - v sobotu proti Finsku a v neděli proti Rusku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články