Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Kouč Jalonen vítal na tréninku dalších sedm hokejistů, reprezentace je kompletní

Třetí týden v přípravě na mistrovství světa začala v Chomutově česká reprezentace a nově se k ní naplno připojilo sedm hráčů. Finský kouč Kari Jalonen už měl k dispozici brankáře Petra Kváču, útočníka Jiřího Smejkala a obránce Davida Skleničku, Libora Zábranského, Jakuba Jeřábka, Davida Jiříčka a Lukáše Kloka, který už byl s týmem minulý týden ve Znojmě a připravoval se individuálně. Přímý přenos utkání Česko - Německo sledujte ve čtvrtek od 17:00 a v pátek od 14:50 na ČT sport a ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
K reprezentaci se připojili brankář Kváča a dalších šest hokejistů

Na ledě chyběli pouze Jalonenovi asistenti Libor Zábranský starší a Martin Erat, kteří se vydali do Prahy sledovat kandidáty na účast na šampionátu v pátém duelu semifinále play-off mezi pražskou Spartou a Českými Budějovicemi.

Minulý týden se národní tým chystal ve Znojmě, kde ve středu sehrál první duel s Rakouskem (5:1). O dva dny později odvetě v Linci zvítězil 4:1. S mužstvem se po druhém týdnu přípravy rozloučili brankář Dominik Pavlát s obráncem Davidem Kvasničkou z Plzně, další zadáci Tomáš Bartejs a Radek Kučeřík z Komety Brno a forvard Jan Bambula z Olomouce.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Rakousko - Česko

Osmnáctiletý Jiříček se zapojil naplno do přípravy poprvé od zranění vazů v levém koleně z 27. prosince z úvodního utkání dvacítky na MS, které se v Edmontonu nedohrálo. Po vyřazení Plzně v předkole návrat v závěru extraligové sezony nestihl. "Není to sranda po půl roce na takovém týmovém tréninku. Trénoval jsem sám, ale to není ono. Sám na ledě toho moc nevymyslíte. Doufám, že každým dnem to bude lepší a lepší," řekl Jiříček.

Po měsíční pauze a doléčení neduhů po sezoně v Nižněkamsku se dostává do kondice i Klok. "Já už byl s klukama víceméně ve Znojmě, akorát jsem netrénoval s týmem a připravoval se individuálně. Trenéři mi dali prostor, ať si vyzkouším, jestli to zvládnu, nebo ne. Za to jim děkuji," upozornil Klok.

"Dneska jsem se po čtyřech týdnech připojil poprvé v plnohodnotném tréninku s klukama. Měl tempo a byl svižný, takže pro mě náročný, ale zvládl jsem to," hodnotil. "Ještě mě něco trošku limituje, takže na tom pracujeme. Když se budu cítit dobře, tak určitě nějaký zápas tento týden odehraju. Uvidíme, jestli oba nebo jeden. Taky se může stát, že žádný. Natěšení na utkání je, ale prvně musím dostat zpátky do sebe kondičku a trošku potrénovat," dodal Klok, který se představil na loňském MS v Rize i na únorových olympijských hrách v Pekingu.

Po zápasech s Německem se Češi představí v Euro Hockey Challenge ještě ve dvou duelech na Slovensku - ve čtvrtek 21. dubna ve Spišské Nové Vsi a o dva dny později v Trenčíně.

Týden po prestižních derby přijdou na řadu České hry na přelomu dubna a května v Ostravě. Turnaj bude třetím dílem série Euro Hockey Tour, vedle Čechů budou dalšími účastníky Švédsko, Finsko a Rakousko. O další týden později se uskuteční Švédské hry ve Stockholmu, na kterých Česko, Švédsko a Finsko doplní poprvé Švýcarsko.

Světový šampionát ve Finsku bude zahájen v pátek 13. května a Češi budou hrát v základní skupině B v Tampere s Velkou Británií, Švédskem, Rakouskem, Lotyšskem, Norskem, Spojenými státy americkými a domácím Finskem.

Nominace hokejové reprezentace na utkání Euro Hockey Challenge proti Německu v Chomutově (14. a 15. dubna):

Brankáři: Petr Kváča (Liberec; 5 startů), Štěpán Lukeš (Karlovy Vary; 3 starty), Aleš Stezka (Vítkovice; 1).

Obránci: Vojtěch Budík (3 starty/0 branek), David Jiříček (4/0), Lukáš Kaňák (všichni Plzeň; 2/0), Jakub Jeřábek (Spartak Moskva/KHL; 67/5), Michal Jordán (Chabarovsk/KHL; 85/5), Lukáš Klok (Nižněkamsk/KHL; 38/6), Jakub Krejčík (Dinamo Minsk/KHL; 105/4), David Sklenička (Kärpät Oulu/Fin.; 59/1), Jan Ščotka (Jyväskylä/Fin.; 14/1), Libor Zábranský (Jukurit Mikkeli/Fin.; 3/0).

Útočníci: Ondřej Beránek (17/2), Jiří Černoch (5/1), Jakub Flek (29/6), Jan Hladonik (všichni Karlovy Vary; 3/1), Matěj Blümel (23/6), David Cienciala (oba Pardubice; 2/1), Petr Kodýtek (14/2), Martin Lang (oba Plzeň; 2/0), Petr Fridrich (Vítkovice; 2/1), Petr Holík (Brno; 36/11), Adam Klapka (Liberec; 1/0), Jakub Navrátil (oba Olomouc; 2/0), Patrik Zdráhal (Litvínov; 14/2), Jiří Smejkal (Pelicans Lahti/Fin.; 34/4).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články