Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Docela dobrý zápas, ale chce to místy zachovat chladnou hlavu, upozornil Kubalík

V první třetině ostřeloval běloruskou branku, poté o něm nebylo nějaký čas slyšet a v prodloužení udeřil. Čeští hokejisté berou na mistrovství světa první vítězství díky brance Dominika Kubalíka. Reprezentační forvard rozhodl o výhře 3:2 v prodloužení proti Bělorusku.

Dominik Kubalík
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Aktualizovaná první formace o Filipa Zadinu šlapala. Kubalík byl s kolegy aktivní a společně s Janem Kovářem se všichni zapsali do střelecké listiny. Nejdůležitější trefu obstaral právě pětadvacetiletý křídelník, v prodloužení pláchl běloruské obraně a rozhodl.   

"Řekl bych, že to bylo takové klasické prodloužení. Bělorusové se u nás křížili a pak šli do střelby. Když jsem viděl, že Hanzi (Robin Hanzl) se dostal k odraženému puku, tak jsem se snažil to utrhnout a ujet. Nakonec se to povedlo. Jsem hrozně rád, že jsme to zvládli," oddechl si Kubalík v rozhovoru pro ČT sport.

Útočníka Chicaga opět mrzely herní výpadky týmu. Češi prohrávali i přes dobrý konec v první části 0:1 a ve třetí dvacetiminutovce si nechali utéct vedení 2:1. "Hráli jsme docela dobrý zápas, si myslím. Plnili jsme, co jsme chtěli, byli jsme hodně aktivní a předváděli rychlý hokej. Jenže když se stala nějaká chyba, nastala taková trochu panika. Každý to chtěl hasit, což bývá to nejhorší," prohlásilo elitní křídlo národního týmu.

Narážel na úvodní smolnou trefu Jegora Šarangoviče, jenž se dostal k puku po zblokování střely od Lukáše Kloka. "Při prvním gólu, jeden tam ležel, druhý tam ležel. Nevědělo se, kde je puk, najednou skončil v naší bráně. Kolikrát to chce zachovat trochu chladnou hlavu. Zastavit v pozici, kde máme," nabádá Kubalík, jemuž v první třetině soupeř zblokoval několik ran v přesilovce. Celkově vystřelil v utkání třikrát.

Rozhodující trefu zápasu vstřelil i díky výbornému zákroku Šimona Hrubce tváří v tvář proti Nicku Bailenovi. "Byl celý zápas skvělý. Mohli jsme se o něj opřít a dodával nám hrozně klidu. Furt si myslím, že mu to můžeme trochu ulehčit. Měl tam spoustu zákroků, které nemusely být. Podržel nás a klobouk dolů," ocenil kolegu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články