Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Jágr: Abych přijel jen do počtu? Nesmysl

Praha – Jaromír Jágr na letošním mistrovství světa chybí. On sám tvrdí, že by českým hráčům, kteří se probojovali do semifinále, vzhledem ke své formě moc nepomohl. Nejproduktivnější Evropan v historii NHL se tak na šampionát dívá alespoň z Philadelphie, kde vstřebává prohru s New Jersey ze druhého kola play-off.

Jaromír Jágr v dresu Philadelphie
zdroj: AP autor: Tom Mihalek

Jágr byl na mistrovství světa tři roky po sobě, letos ale chybí. "Nevymlouvám se, že bych potřeboval někam na dovolenou. Jsem spokojený, když hraju hokej. A pokud bych se po Devils cítil stejně jako po Pittsburghu a věděl bych, že o mě trenér má zájem, seberu se a jedu," řekl majitel extraligového Kladna.

Trenér nároďáku Alois Hadamczik zájem měl, jenže čáru přes rozpočet udělala Jágrova forma. "Necítil jsem se vůbec dobře. A abych tam jel jenom do počtu? To by nemělo smysl. V tu dobu jsem věděl, že bych na to neměl," vysvětlil.

Něco jiného by pro čtyřicetiletého útočníka bylo, kdyby formu měl. "Pro mě není problém přijet ani v padesáti, když budu vědět, že na to mám," zdůraznil. Navíc proti pozdnímu příjezdu do rozehraného turnaje promluvil právě věk. "Je hrozně těžké přijíždět až v půlce turnaje, zvlášť pro mě, staršího hráče," řekl čtyřicetiletý hráč, jenž ještě nemá jasno, zda bude ve Philadelphii příští sezonu pokračovat.

Zdroj
ČT sport, deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články