Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

New Jersey vyřadilo Jágrovu Philadelphii

Filadelfie (USA) - Hokejisté New Jersey zvítězili v pátém utkání druhého kola play-off NHL na ledě Philadelphie 3:1, získali celou sérii v poměru 4:1 na zápasy a po devíti letech si znovu zahrají ve finále Východní konference, v němž se utkají s vítězem série New York Rangers - Washington, kde zatím vedou Jezdci 3:2 na zápasy.

Hokejisté New Jersey slaví postup do dalšího kola
zdroj: ČTK/AP autor: Matt Slocum

Postup slaví i trojice českých hokejistů Patrik Eliáš, Petr Sýkora a Marek Židlický, naopak v dresu Flyers skončila pouť za Stanley Cupem pro Jaromíra Jágra, Jakuba Voráčka a Pavla Kubinu.

V úterním utkání se znovu potvrdilo pravidlo, které platilo ve většině zápasů Philadelphie, že kdo dá první gól, prohraje. Letci, kteří nastoupili bez potrestaného Claudea Girouxe, se dostali do vedení v 8. minutě zásluhou Maxima Talbota, Ďáblové však skóre otočili dvěma góly v rozmezí tří minut.     

Nejprve se prosadil Bryce Salvador, jehož tečovaná střela skončila v horním rohu branky Ilji Bryzgalova. Druhý gól nabídl ruský gólman Ďáblům sám, když při snaze o rozehrávku trefil hokejku Davida Clarksona a od ní se puk odrazil do sítě.   

Jaromír Jágr: "Vybrali jsme si dnes velkou porci smůly," prohlásil po utkání Jágr. "První gól byla nešťastná teč, kdy se střela otřela o hokejku Simmondse a totálně změnila směr, při druhém gólu hráč soupeře ani nevěděl, že skóroval."

Patrik Eliáš: "Celou sérii jsme hráli velmi disciplinovaně a to rozhodlo. Hlavně proto, že jsme se nenechali zatáhnout do nějakého pošťuchování a nebyli jsme zbytečně vylučovaní jako třeba Pittsburgh v prvním kole. Disciplína byla i ve stylu hry, kterou jsme chtěli hrát. Bylo vidět, že jsme je frustrovali, a klobouk dolů přede všemi." 

Podobně ve druhé třetině zaváhal i na druhé straně Martin Brodeur, Flyers však trefili jen tyčku a víc už toho v ofenzivě nepředvedli. Hosté navíc po pěti minutách třetí třetiny zvýšili na 3:1, když se v přesilovce perfektně trefil Ilja Kovalčuk, a dvoubrankový náskok už udrželi až do konce. 

Skleslí hráči Philadelphie
zdroj: ČTK/AP autor: Matt Slocum

Letci, kteří se mohli v základní části i v prvním kole play off proti Pittsburghu pochlubit skvělou střeleckou bilancí, tentokrát brankáře New Jersey Brodeura příliš neprověřili. Podle Jágra bylo znát, že mužstvu chyběl Giroux. "Byl to náš nejlepší hráč, v základní části i v play-off. Těžko říct, jak by zápas dopadl, kdyby mohl hrát, ale určitě bychom měli větší šanci na vítězství," prohlásil Jágr.

Devils vyřadili Philadelphii v play-off potřetí v historii, přičemž v obou předchozích případech v letech 1995 a 2000 posléze dokráčeli až k zisku Stanley Cupu. Ve finále konference se New Jersey utká s vítězem série New York Rangers - Washington, v níž zatím vedou Jezdci 3:2 na zápasy. Šesté utkání se hraje ve středu ve Washingtonu. "Jestli to budou Rangers, bude to strašně těžké. Mají podobný tým jako my a ještě mají vynikajícího brankáře. Věřím ale tomu, že teď jsme v laufu a že se nám to povede," uvedl Sýkora.

Philadelphia - New Jersey 1:3 (1:2, 0:0, 0:1)Branky: 8. Talbot - 10. Salvador, 13. Clarkson, 46. Kovalčuk. Střely na branku: 28:30. Diváci: 19.818. Konečný stav série: 1:4. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články