Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Huml o gólu proti Liberci: Kdybych to nedal, tak se jdu svlékat

Chomutov – Patnáctým bodem si upevnil vedoucí pozici v tabulce produktivity play-off, ale především pomohl Pirátům k prvnímu skalpu mistrovského Liberce. Chomutovský útočník Ivan Huml měl během třetího vzájemného duelu dvě slibné šance v oslabení. Nejprve zakončil samostatný nájezd střelou do tyče, druhým pokusem však brankáře Lašáka překonal. Přímý přenos 4. semifinálového klání mezi Chomutovem a Libercem sledujte od 17:00 na programu ČT sport a webu ctsport.cz. 

Ivan Huml v dresu Chomutova
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"Měl jsem dvě příležitosti v oslabení za jeden zápas. Nepamatuji si, že bych měl doteď dvě v početní nevýhodě za celou sezonu," usmál se Huml.

První šanci mu nezištnou přihrávkou "žabičkou" připravil kapitán Michal Vondrka. "Tyčky jsem litoval, protože proti Liberci si moc vyložených šancí nevytvoříme, možná jich bude pět nebo šest," pokračoval nejproduktivnější hráč vyřazovacích bojů.

"Měl jsem pocit, že tam je hodně volného prostoru. Trefil jsem vnitřní tyč, což je i o štěstí," popsal Huml. "Nijak jsem se z toho ale nehroutil, protože takových šancí už jsem v životě promarnil pravděpodobně tisíce," dodal s nadsázkou.

Pojišťující zásah pro něj v oslabení odpracoval Marek Tomica, který se přes obránce Radima Šimka prodral k puku a poté mu přihrávkou zpoza brány gól doslova naservíroval. "Napodruhé už to vyšlo. Mára si neskutečně silově odstavil beka a pak mi puk předložil před prázdnou klec. To kdybych nedal, tak se jdu svlékat," prohlásil Huml.

Než zvýšil na 2:0, prosadil se právě Vondrka, když povedeným blafákem překonal Lašáka. "První gól padl ze šance Liberce. Jeli čtyři na dva, ale dali si špatnou nahrávku, takže jel Michal sám na bránu. Zakončovat umí, vzal to na sebe, skvěle to provedl a dal krásný rozhodující gól," pochválil Huml kamaráda.

Piráti na vlastním ledě ustáli tlak domácího prostředí. "Je to o trpělivosti. Před sérií jsme si nemohli myslet, že nás Liberec nechá hrát a tvořit. Hraje skvěle dozadu. Trpělivost jsme však ukázali už u nich, když jsme prohrávali 0:3 a dokázali se vrátit do zápasu. To stejné platilo i doma, za stavu 0:0 jsme nepanikařili a hráli pořád stejně. Nakonec jsme jejich chybu potrestali," uzavřel Huml.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články