Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Jihlava je stále neporažena, v Budějovicích uspěla v prodloužení

České Budějovice - Vítězná aura se hokejistů Jihlavy drží i po zápase v Českých Budějovicích. Dukla sice po úvodním zásahu Čermáka prohrávala 0:1, ale nepříznivý vývoj střetnutí 4. kola baráže o extraligu dokázala otočit. Čtrnáct minut před koncem vyrovnal Bilčík a bod navíc jí zajistil kapitán Tomáš Čachovský. Moravský celek zvítězil i v šestém vzájemném duelu během letošní sezony a nadále vévodí tabulce. 

Utkání České Budějovice - Jihlava
zdroj: ČTK autor: Binter Tomáš

Přestože zápas nepostrádal v první třetině tempo, dlouho mu chyběly výraznější brankové příležitosti. Defenzivy na obou stranách moc chyb neudělaly a stejně spolehlivě působili také brankáři.

Poprvé se mohl radovat českobudějovický Vlček, který se ocitl na chvilku sám před gólmanem Svobodou. Ten však pokus útočníka domácího týmu bezpečně kryl. Ve 13. minutě nicméně kapituloval, když střelu obránce Fillmana tečoval Čermák.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání České Budějovice - Jihlava

Jestliže v první části byl o něco lepším týmem českobudějovický Motor, po přestávce se situace změnila. Jihlava přidala a Jihočeši jakoby pod tlakem více znervózněli. Hned v úvodu druhé třetiny mohl vyrovnat Seman, ale k dorážce se nedostal.

Před druhou přestávkou zase byli ve velké šanci v rozmezí pár desítek vteřin dva hokejisté Dukly. Říha ani Zeman ovšem nedokázali překonat pozorného Kváču.

Vedoucí tým baráže vstoupil se stejnou chutí a energií i do třetí části. Napadáním držel často soupeře v situaci, kdy nebyl schopný založit útočnou akci. Navíc ve 47. minutě vyrovnal zásluhou obránce Bilčíka.

Do konce třetí části už gól nepadl a utkání muselo rozhodnout až prodloužení. V něm se po pětatřiceti vteřinách prosadil jihlavský kapitán Čachotský, čímž stanovil konečný výsledek a zajistil svému týmu prodloužení série bez porážky.

4. kolo baráže o hokejovou extraligu:

Motor České Budějovice - HC Dukla Jihlava 1:2 v prodl. (1:0, 0:0, 0:1,- 0:1)

Branky a nahrávky: 13. M. Čermák (Fillman, F. Novák) - 47. Bilčík (J. Skořepa), 61. Čachovský. Rozhodčí: Šír, Úlehla - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:6. Bez využití. Diváci: 6421 (vyprodáno).

České Budějovice: Kváča - Fillman, F. Novák, Pavlin, Pýcha, Vráblík, Mucha - M. Čermák, Pajič, Chovan - Fronk, Rob, Dostálek - Hřebejk, F. Vlček, Šulek, - Babka, Škoda, Gumš Trenéři: Stavjaňa, Štrba a R. Turek.

Jihlava: M. Svoboda - J. Říha, Kajínek, Bilčík, Dundáček, Kaláb, Šidlík, Půža - Důras, J. Skořepa, Diviš - Jiránek, R. Hubáček, Anděl - Čachotský, F. Seman, A. Zeman - Danišovský, Březina, Jergl. Trenéři: Vlk, F. Zeman a Ujčík.

Antonín Stavjaňa (České Budějovice): "Úvodních dvacet minut jsme odehráli velice utěšeně, nicméně ve druhé třetině jsme se nechali hostujícím týmem zatlačit. Brankář Kváča nám několikrát pomohl, stejně jako v posledních třech zápasech. Do závěrečné periody jsme hráče upozorňovali, že musí hrát aktivní hokej. Nicméně s presinkem hostů si nedokázali poradit. Nakonec ani v závěrečných přesilovkách jsme si nevypracovali nějakou větší šanci, snad jedině Čermák mohl těsně před koncem vystřelit tři body."

František Zeman (Jihlava): "Bylo důležité, že se nám povedlo přečkat první třetinu, že jsme v ní nedostali více než jeden gól. Postupně jsme získávali prostor na ledě, byli jsme zarputilejší a myslím, že si po právu odvážíme dva body."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články