Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Gríger vystřelil Varům bod navíc z ledu Pardubic

Pardubice - Reprízu víkendového souboje tentokrát opanovali v prodloužení hokejisté Karlových Varů, čímž poskočili na druhé místo barážové tabulky. Energie během základní hrací doby dvakrát v Pardubicích vedla, ale Dynamo dokázalo pokaždé srovnat. V prodloužení sice západočeský celek nezužitkoval přesilovku, ovšem smutnit dlouho nemusel. Vzápětí totiž s notnou dávkou štěstí rozhodl David Gríger.

Utkání Pardubice - Karlovy Vary
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

První barážová odveta začala velice opatrně. Až v 5. minutě se z ničeho nic ocitl ve velké šanci Bárta, ale netrefil opuštěnou branku. Karlovy Vary byly postupně nebezpečnější a pět minut před koncem úvodního dějství je dostal do vedení Mikulík, jehož střele během přesilovky pomohla teč bránících hráčů. Dynamo mohlo srovnat při brejku Jána Sýkory, který ovšem Honzík zneškodnil.

Početní výhoda na začátku druhé části pomohla i Pardubicím. Petr Sýkora nejprve převzal dres za 800 startů v nejvyšší soutěži a po osmdesáti vteřinách nechytatelnou ranou od modré čáry srovnal. Smírný stav nicméně vydržel jen do 25. minuty. Poté si znovu v početní výhodě vzal puk Skuhravý a z křídla propálil Růžičku.

Je nám líto, video expirovalo.
Karlovy Vary při přetahované porazily Pardubice po prodloužení

Pardubice si po polovině zápasu i díky přesilovkám vynutily převahu a šance. Vyrovnání odmítl Tomášek, následně nepřesně pálil Nahodil. Až v 36. minutě se ujala důrazná práce Rolinka, který nadvakrát protlačil kotouč za Honzíka. V závěru druhé části začaly na obou stranách pracovat nervy a do hry se vloudily šarvátky.

Vášně o druhé přestávce trochu utichly a hráči obou týmů se soustředili především na defenzivu. Z klidného průběhu vybočily jedině šance Rachůnka a na druhé straně Jána Sýkory, s nimiž si brankáři poradili. Defenzivní podívanou mohl v 57. minutě při přesilovce ukončit Rolinek, jenž si položil brankáře, ale zakončit nedokázal.

Zápas tak dospěl do prodloužení. V něm měly Karlovy Vary k dispozici přesilovou hru, ale tu i přes dlouhý zámek nezužitkovaly. Chvíli poté se však do přečíslení dostal Gríger a jeho přihrávku si do vlastní branky srazil padající Trončinský.

4. kolo baráže o hokejovou extraligu:

HC Dynamo Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 2:3 v prodl. (0:1, 2:1, 0:0 - 0:1

Branky a nahrávky: 22. P. Sýkora (Trončinský, Rolinek), 36. Rolinek (Trončinský, P. Sýkora) - 15. Mikulík (T. Rachůnek, Sičák), 26. Skuhravý (D. Kindl, Dujsík), 64. Gríger. Rozhodčí: Lacina, Pražák - J. Svoboda, Lhotský. Vyloučení: 6:5, navíc Zajíc (Pardubice) 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 8003.

Pardubice: Martin Růžička - Schaus, Ščotka, L. Havlík, Trončinský, Chaloupka, Čáslava, Zajíc - P. Sýkora, Špirko, Rolinek - J. Sýkora, D. Tomášek, P. Hubáček - M. Beran, Nahodil, Panna - Bárta, T. Kaut, Starý. Trenéři: Holaň, P. Marek a Janecký.

Karlovy Vary: Honzík - Sičák, M. Rohan, Baránek, Harant, Dujsík, Tomáš Dvořák, Baldajev - Mikulík, Dušek, T. Rachůnek - Gorčík, Skuhravý, D. Kindl - V. Tomeček, Tuominen, Davídek - Flek, Gríger, O. Beránek. Trenéři: Tlačil a Antonik.

Pavel Marek (Pardubice): "Chtěli jsme potvrdit šťastné vítězství ve Varech, ale neměli jsme tak dobrý pohyb jako v neděli. Kluci dřeli celý zápas nadoraz. V závěru třetí třetiny jsme neproměnili šanci, trochu se od nás odklonilo štěstí a hosté v prodloužení trestali."

Jan Tlačil (Karlovy Vary): "Do zápasu jsme chtěli vstoupit tak, jak jsme hráli s Pardubicemi druhou třetinu u nás doma. To se nám vydařilo díky přesilovce, ale poté jsme udělali nějaké chyby a zápas se odehrával v přesilovkách. Soupeř takřka každou přesilovku smrtelně trestal, protože má hráče, kteří se s tím dokážou vypořádat. Utkání bylo v závěru hodně o disciplíně a hrálo se na výsledek 2:2. V prodloužení jsme měli štěstí a jsme rádi, že máme zpátky body, které jsme ztratili doma."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy