Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Zápas po pěti měsících zvládl. Výkon se bude určitě zlepšovat, řekl Polák po výhře

Do ostrého utkání nastoupil po pěti měsících, navíc s kapitánským céčkem a netradičním číslem. Obránce Roman Polák prožil obnovenou premiéru v dresu Vítkovic a hned byl u vítězství 5:3 nad Zlínem v letním poháru.

Roman Polák v dresu Vítkovic
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Myslím, že jsem to celkem zvládl. Čekal jsem, že to bude horší, ale po pěti měsících bez zápasu jsem se chtěl ne že rozbruslit, ale připravit. Zažít herní situace. Myslím, že se mi to povedlo. Samozřejmě to byl první zápas, takže výkon se bude určitě zlepšovat. Hlavně jsme ale jako tým odvedli dobrý výkon a musím pochválit kluky, že do toho šli od první třetiny. Myslím, že jsme byli jasně lepší, a nakonec se to povedlo," uvedl Polák.

Čtyřiatřicetiletý bek jen litoval, že s ohledem na koronavirová opatření bylo na stadionu jen minimum diváků.

Je nám líto, video expirovalo.
Polák se vrací. Po patnácti letech bude hrát extraligu

"Osobní pocity – dobrý, já jsem se na to těšil a je škoda akorát, že diváků nemůže být víc. Snad se to postupem času zlepší," přál si Polák, jenž hrál s nezvyklým číslem 16. "Jsme trošku v české lize... takže to nebudu komentovat. Normálně bych měl nastoupit se čtyřicet šestkou, ale je to takové, jaké to je, koronavirus postihl každého," uvedl trochu tajemně.

Polák oblékl dres Vítkovic po osmi letech, naposledy zde působil při výluce NHL v sezoně 2012/2013. Tentokrát dostal i kapitánské céčko. "Myslím si, že není až tak důležité, kdo je kapitán. Máme v týmu další kluky, veterány, kvalitní hráče do kabiny. Proto myslím, že si budeme tady tu roli trošičku střídat. Pak je jedno, kdo má to céčko na hrudi," řekl Polák.

V zápase proti Zlínu se na ledě několikrát jiskřilo, Polák však svůj důraz a fyzický fond nemusel dokazovat. "Štenclík (Jan Štencel) tam pořád vyskakoval do těch nejvyšších hráčů, to je vždycky super. Jinak to bylo super, mělo to náboj a myslím, že i lidi to muselo bavit. I mě to bavilo," usmíval se Polák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články