Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

V závěru už to sneslo měřítko, notovali si Kaše s Laukem po debutu za Energii

Vítěznou premiéru v karlovarském dresu si v úterý připsali útočníci David Kaše a Jakub Lauko, kteří budou v úvodu sezony vypomáhat Energii s ohledem na pozdější start dalšího ročníku v zámoří. Kaše patřící Philadelphii i Lauko z Bostonu si v pohárovém zápase proti Mladé Boleslavi připsali asistenci na třetí branku Jakuba Fleka, s nímž nastoupili v elitní formaci Západočechů.

Zleva Jakub Lauko, David Kaše, Jakub Flek a Martin Weinhold se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

"Premiéra za Vary byla super. Máme tři body, takže paráda," usmíval se po zápase Kaše, který ale přiznal, že se v úvodu na ledě hledal.

"Ještě krátce před utkáním jsme nevěděli, jestli budeme vůbec hrát. Dozvěděli jsme se to až těsně před rozbruslením. Rozcvička byla poněkud slabší, takže v první třetině jsme si na sebe trošku zvykali. Ve druhé už jsme měli nějaké šance a ve třetí jsme už trochu hráli, jak bych si to představoval," dodal třiadvacetiletý útočník.

Pro Lauka bylo střetnutí těžké. "Víceméně jsme spolu v lajně netrénovali. Sice se s Davidem Kašem znám z Chomutova, ale Flíčka jsem potkal až tady. Ze začátku jsme se trošku hledali, ale jak šel zápas, tak to bylo lepší a snažili jsme si vyhovět. Myslím, že v dalších duelech to bude jen lepší," popsal Lauko, který už se smiřoval s tím, že ani nenastoupí.

"Říkali jsme si, že s Davidem pojedeme zpět do Kadaně a budeme soutěžit, kdo tam bude dřív," pousmál se dvacetiletý forvard.

Obě nové akvizice Západočechů se sžívají s širšími rozměry kluziště, Kaše i s pozicí ve středu útoku. "Zvykám si opět na český hokej, velké kluziště. Ale myslím si, že to bylo nakonec docela dobrý. Určitě se nehraje tak do těla, není to tak rychlé, ale myslím, že jsem se adaptoval dobře," doplnil Lauko.

"Centra jsem nehrál dlouho. Během zápasu jsme si vytvořili i nějaké šance, ale hlavně jsme dobře napadali. Jsem rád, že díky Varům teď můžu někde hrát. Že mně na tu chvilku podepsaly, než odletím zpět," zakončil Kaše, který se stejně jako Lauko nevešel do kádru týmů bojujících v současnosti ještě v play-off NHL.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články