Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Zájem Pardubic o plzeňského Pavláta se potvrdil. Západočeši ale nabídku Dynama odmítli

Spekulace se potvrdily. Pardubice, vedoucí tým extraligové tabulky, projevily zájem o statisticky nejlepšího gólmana nejvyšší soutěže Dominika Pavláta z Plzně. Zástupci západočeského klubu ale uvedli, že nabídku Dynama na hráčskou a finanční kompenzaci za čtyřiadvacetiletého reprezentačního brankáře nepřijali.

Dominik Pavlát
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

"Dominik je tak stále pevnou součástí našeho kádru. Přestupové období končí 31. ledna a není vyloučené, že obě strany ještě najdou společnou řeč. Navrhovaná nabídka není pro náš klub akceptovatelná," uvedl plzeňský klub.

Pavlát je s úspěšností zákroků 92,98 procenta v současnosti jedničkou mezi extraligovými brankáři. V Plzni působí od roku 2020.

Doplatí Pardubice na Varaďův konec? Poslechněte si Hokej bez červené – podcast s Robertem Zárubou:

"Naším cílem bylo od začátku sezony prodloužení smlouvy s Dominikem, protože si uvědomujeme, že je důležitou součástí našeho klubu. Dominik má však smlouvu pouze do konce letošní sezony a na prodloužení jsme se nedomluvili, jelikož má touhu se kariérně posunout do zahraničí," řekl spolumajitel plzeňského klubu a předseda představenstva Jan Šmucler. "Rozhodnutí by padlo pouze ve chvíli velmi výhodné nabídky pro Dominika a náš klub," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články