Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Požární sport 2024

Je to nejlepší nula, co jsem kdy měl, cenil si Pavlát první čistý zápas v reprezentaci

V reprezentaci nastoupil teprve do druhého utkání a už zaznamenal cenné čisté konto. Brankář Dominik Pavlát pochytal v premiéře v seriálu Euro Hockey Tour všechny švýcarské pokusy a blýskl se nulou při hubené výhře 1:0.

Dominik Pavlát
zdroj: Český hokej

První utkání odchytal Pavlát ještě v minulé sezoně v rámci Euro Hockey Challenge v přípravě před mistrovstvím světa proti Německu. V Kasselu slavil vítězství 6:2. Tentokrát se už zúčastnil první akce Euro Hockey Tour v této sezoně a pomohl k neobvyklému výsledku – Češi ovládli Turnaj Karjaly s plným počtem bodů.

K dalším třem bodům do konečné tabulky přispěl Pavlát 26 úspěšnými zákroky, dvakrát mu pomohla tyčka. "Je to nejlepší nula, co jsem kdy měl," uvedl šťastný Pavlát. "Měl jsem hlavně štěstí. Jak říká náš trenér gólmanů v Plzni pan Pejchar: 'Výborný gólman tyčky nechytá.' Párkrát to tam zazvonilo. Chci ale vypíchnout náš tým. Hráli tak obětavě a hrozně mi pomohli a na mně pak bylo to jen chytit. Což se mi povedlo a jsem za to moc rád," ocenil Pavlát týmový výkon.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko – Švýcarsko

Češi vedli nad Švýcary od 18. minuty po trefě Radana Lence, o to víc práce měl Pavlát ve zbylém průběhu zápasu, jelikož se soupeř snažil ve skóre dotáhnout. Ve druhé třetině měl sedm zákroků, v závěrečné části dokonce jedenáct.

"Snažil jsem se soustředit na každou další střelu. To se občas stane, že tyčka tam cinkne. Snažil jsem se soustředit sám na sebe a jenom na další střelu a na další situaci," popsal Pavlát mentální nastavení v zápase. Nakonec vychytal v největší příležitosti i Calvina Thürkaufa v posledních sekundách. "Možná mi to trochu připomínalo situace z Plzně, kdy tam hrajeme takhle o gól, a myslím si, že mi to i pomohlo," dodal Pavlát.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články