Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP horských kol 2024

Recept na český tým našli až Švédové, kteří zároveň ovládli Švýcarské hry

Vítězná série národního týmu skončila. Česká reprezentace pod vedením trenéra Radima Rulíka po pěti zápasech poprvé narazila, když nestačila na Švédsko a prohrála 3:5. Seveřané díky tomu triumfovali na Švýcarských hrách a také se dostali do průběžného vedení v letošním vydání Euro Hockey Tour.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko – Švédsko

Čeští reprezentanti drželi se soupeřem krok ve skóre jen do patnácté minuty, než se prosadil Sebastian Hartmann. Na 1:1 pak sice srovnal Pavel Kousal, ale poté soupeř odskočil do výrazného náskoku. Za stavu 1:4 Češi dvakrát skórovali v závěru, když snižovali Petr Kodýtek a Daniel Voženílek, na 5:3 ale upravil Marcus Sörensen, jenž navíc na konci druhé třetiny neproměnil trestné střílení. Hvězdou zápasu byl švédský útočník Pontus Andreasson, autor dvou branek a jedné asistence.

Seveřané vyhráli Švýcarské hry s plným počtem bodů a seriál Euro Hockey Tour vedou před českým týmem o jeden bod. Dalším podnikem budou Švédské hry v únoru, poslední akcí pak České hry počátkem května před startem mistrovství světa v Praze a Ostravě.

Češi začali stahovat švédský náskok příliš pozdě. Klíčovou pasáží zápasu bylo období mezi 50. a 53. minutou, kdy Andreasson přidal druhý gól v zápase a po něm se trefil také Lukas Elvenes a upravil už na 4:1. Hráči národního týmu však chtěli utkání zdramatizovat, a to se jim také podařilo. Přihrávku Jakuba Rychlovského usměrnil do brány s tečí švédského obránce Kodýtek a šest minut před koncem to bylo 2:4.

V závěru sáhli Češi k risku bez brankáře Dominika Pavláta na ledě a v šesti hráčích zkorigovali stav na 3:4. Voženílek si našel vyražený puk na brankovišti, prokázal sílu, když zvládl souboj o kotouč a zasunul puk za švédského gólmana Daniela Marmenlinda. S odkrytými zády však v dalším útoku chyboval v rozehrávce Michal Kovařčík a Sörensen sólovým únikem skóre uzavřel střelou do prázdné brány.

Rulíkovi svěřenci zakončili Švýcarské hry s bilancí dvou výher a jedné porážky, celkově mají v Euro Hockey Tour 14 bodů, Švédové jich mají patnáct. Turnaj uzavře utkání mezi Švýcarskem a Finskem.

Švýcarské hokejové hry v Curychu, součást Euro Hockey Tour:

Česko – Švédsko 3:5 (0:1, 1:1, 2:3)

Branky a nahrávky: 33. P. Kousal (Tomášek), 54. Kodýtek (Rychlovský), 60. D. Voženílek – 15. Hartmann (Sellgren), 35. Andreasson (Elvenes, Pilut), 50. Andreasson, 53. Elvenes (Pilut, Andreasson), 60. Sörensen. Rozhodčí: Heikkinen (Fin.), Hebeisen – Stalder, Schlegel (všichni Švýc.). Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 2636.

ČR: Pavlát – Ticháček, Kempný, Kundrátek, F. Král, Zábranský, Mašín, Hovorka, Pyrochta – M. Stránský, Filippi, D. Voženílek – P. Kousal, Tomášek, Lenc – Flek, M. Kovařčík, O. Kovařčík – O. Beránek, Kodýtek, Rychlovský. Trenér: Rulík.

Švédsko: Marmenlind – Pilut, Lindholm, Folin, Borgman, Berglund, Tömmernes, Sellgren – Strömwall, de La Rose, Wingerli – J. Olofsson, Wallmark, Sörensen – Elvenes, Oscarson, Andreasson – Hartmann, Ehn, O. Lang – Bristedt. Trenér: Hallam.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články