Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Vondráček rozhodl dvěma góly východočeské derby, Mandát si užil vítězný návrat do extraligy

V lednu už skóroval třikrát do sítě Karlových Varů, ve 39. kole nyní přidal útočník Tomáš Vondráček další důležité góly. Dvakrát se trefil proti Hradci Králové a přispěl k vítězství Pardubic 4:1. Vítězný návrat si tak mohl vychutnat i útočník Jan Mandát, jemuž vypršel dvouletý trest za doping po pozitivním testu na kokain.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice – Hradec Králové

Jednatřicetiletý Vondráček skóroval v závěru první třetiny během přesilovky, další gól přidal ve druhém dějství v pardubickém oslabení.

"Patrik Poulíček to dobře vyhodil, trochu mi pomohl čárový rozhodčí tím, že puk zpomalil. Věděl jsem, že budu na vzdálenější tyč střílet. Trefil jsem to, jak bylo potřeba. Za dva góly jsem rád, ale důležitá je především výhra," řekl Vondráček.

Oslabení podle něj hrála klíčovou roli. "Důležité je neinkasovat, ale pokud je možnost ujet, tak se toho nebojím a jdu za pukem," uvedl útočník Dynama.

Pardubice měly ve hře speciálních týmů navrch. "Rozhodlo skvělé oslabení, kde jsme lehali do střel. Byl to krásný zážitek před vyprodanou arénou," prohlásil Vondráček.

Mohl přitom myslet na další hattrick, ještě za stavu 0:0 minul po nabídce Adama Musila. "Jeli jsme sami s Adamem, moc jsem chtěl, ale puk jsem ani netrefil," popisoval Vondráček. K němu a Adamu Musilovi se do čtvrté formace Dynama přiřadil Mandát.

V extralize nastoupil poprvé po dvouletém trestu za doping. "Jsem moc rád, že jsem zpátky. Ve třetí třetině jsem se dokonce začal usmívat, když tady tleskalo deset tisíc lidí. To mi chybělo asi nejvíc," řekl Mandát.

V obnovené premiéře stihl odehrát necelých osm minut. "Nervozita před zápasem byla, přece jenom to byl zápas v extralize po dvou letech. Ještě doma a proti Hradci. S prvním střídáním to ze mě spadlo, chtěl jsem hrát. Hlavní je, že jsme vyhráli," doplnil Mandát, který nejprve naskočil do dvou zápasů za pardubický B-tým v první lize.

"To, že jsem hrál za béčko, mi pomohlo. První zápas ještě nebyl ideální, šest týdnů jsem kvůli zranění nehrál. Evropský hokej je navíc jiný než v Americe. Dal bych si asi trojku. Nic jsem nepokazil, nic výborného nepředvedl," hodnotil Mandát.

Útočník dostal v Dynamu druhou šanci, už dříve naznačil, že má klubu co vracet. "Čtyři lajny tady jsou vyrovnané, i ta čtvrtá dokáže gól dát. Já jsem ochotný přijmout jakoukoliv roli. Chci udělat co nejvíc pro klub a vrátit mu, co dlužím," dodal Mandát.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články