Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

SOUHRN 39. KOLA: Energie odskočila Kladnu, Sparta prohloubila depku Brna a Litvínov naděloval

V Karlových Varech by se možná urazili s pojmem záchranářský duel, jelikož má Energie dobré šance i na předkolo, ovšem i na západě Čech určitě cítí důležitost výhry 4:2 nad Kladnem. Karlovarští se od posledních Rytířů odpoutali na šest bodů. O největší překvapení 39. kola hokejové extraligy se postarala Mladá Boleslav, která zdolala Třinec 1:0. Litvínov nečekaně vysoko deklasoval Olomouc, na výhře 8:1 se hattrickem podílel Nicolas Hlava. Sparta na domácím ledě zvládla prestižní duel s Brnem, jež přehrála 5:3.

Radost hráčů Karlových Varů proti Kladnu
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

V souboji o Prezidentský pohár se nic nemění. Pardubice mají stále náskok čtyř bodů a zápasu k dobru před Vítkovicemi. Dynamo vyhrálo druhé ze tří dosavadních východočeských derby, tentokrát 4:1. Ostravané doma přehráli Liberec 2:0.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary – Kladno

Dvougólový Černoch pomohl Energii porazit Kladno

Předposlední a poslední celek extraligy už dělí šest bodů. Hokejisté Karlových Varů si vytvořili tento náskok díky vítězství 4:2 doma nad Kladnem. Dvakrát se v utkání prosadil reprezentační útočník Jiří Černoch. Kladno vyšlo naprázdno potřetí za sebou a připsalo si šestou porážku z uplynulých sedmi duelů.

"Jsme moc rádi, že jsme zápas zvládli. Věděli jsme, že bude těžký a hodně důležitý. Tyto body jsou fakt zlaté. Klíčový byl hlavně dobrý start, rychlý gól a samozřejmě plná hala, která sice byla asi hlavně kvůli panu Jágrovi, ale hnala nás hodně dopředu," řekl Černoch.

HC Energie Karlovy Vary - Rytíři Kladno 4:2 (3:1, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 1. Černoch, 9. Gríger (Havlín, T. Rachůnek), 16. Jiskra (Kohout), 53. Černoch z trestného střílení - 13. Jágr (Kubík, Dotchin), 40. Indrák. Rozhodčí: Hribik, Úlehla - Gerát, Hynek. Vyloučení: 6:5, navíc Havlín (Karlovy Vary) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:2. Diváci: 5083.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice – Liberec

Vítkovice i potřetí zdolaly Bílé Tygry

Vítkovicím se na Liberec v této sezoně daří, šlo o třetí výhru ve vzájemných zápasech. O triumf se postaral přesně v polovině utkání v přesilové hře Juraj Mikuš, tři body zpečetil Jakub Kotala. Výsledek 2:0 ještě podrthl pátou vychytanou nulou v letošním ročníku Aleš Stezka, navíc zřejmě se zákrokem sezony. 

HC Vítkovice Ridera - Bílí Tygři Liberec 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 30. Mikuš (Lakatoš, Mueller), 48. Kotala (M. Kalus). Rozhodčí: Cabák, Mrkva - Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 3:3, navíc Krieger (Vítkovice) 5 min. a do konce utkání Využití: 1:0. Diváci: 5557.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav – Třinec

Söderlund vystřelil Bruslařům hubenou výhru

Švédská posila Tim Söderlund se začíná Mladé Boleslavi vyplácet. Bojovný a na branky chudý zápas rozhodl hbitý útočník rychlým výpadem a přesnou střelou minutu a čtrnáct sekund před koncem základní hrací doby proti Třinci. Bruslařský klub porazil Oceláře po jedenácti zápasech, tedy od dubna 2021. Třetí čisté konto v sezoně udržel Filip Novotný. "Po celý zápas jsme hráli velmi dobře, neměli jsme moc šancí, ale nakonec se nám podařilo dát gól," těšilo Söderlunda. 

BK Mladá Boleslav - HC Oceláři Třinec 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Branka a nahrávky: 59. Söderlund (Lantoši, Pláněk). Rozhodčí: Hejduk, Veselý - Špůr, Šimánek. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 3362.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy utkání České Budějovice – Plzeň

Plzni opět vyšla hra bez brankáře

Indiáni v prodloužení opět odvolali brankáře Miroslava Svobodu, zesílili početní převahu na pět proti třem a povedlo se. Obránce Petr Zámorský rozhodl utkání na ledě Českých Budějovic, dovršil obrat z 1:3 a stanovil konečné skóre 4:3 v prodloužení. Plzeň vyhrála potřetí za sebou. Motor prohrál třetí z posledních čtyř zápasů, klesl na předposlední místo, ale svůj náskok před Kladnem zvýšil na čtyři body.

HC Motor České Budějovice - HC Škoda Plzeň 3:4 v prodl. (1:1, 2:0, 0:2 - 0:1)

Branky a nahrávky: 16. Valský (M. Hanzl, Dzierkals), 22. Percy, 40. Vondrka (Vráblík, Štencel) - 6. Blomstrand (A. Jiříček, Kvasnička), 43. Schleiss (Baránek, Zámorský), 58. Kodýtek, 62. Zámorský (Rekonen, Holešinský). Rozhodčí: Šír, Jaroš - Lhotský, Hnát. Vyloučení: 4:3, navíc Valský - Pour oba 5 min. Využití: 1:1. Diváci: 5592.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice – Hradec Králové

Derby ovládlo Dynamo

Třetí východočeské derby a druhé doma vyhrály Pardubice. Přehrály Hradec Králové 4:1 a dvakrát se prosadil Tomáš Vondráček. Dynamo počtvrté za sebou naplno bodovalo, Mountfield vyšel poprvé po osmi zápasech naprázdno. Do pardubické sestavy se po vypršení trestu za doping vrátil Jan Mandát, který se v české extralize objevil poprvé od 12. ledna 2021.

HC Dynamo Pardubice - Mountfield Hradec Králové 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 20. Vondráček (Čerešňák), 37. Vondráček (Poulíček), 8. L. Sedlák (Hyka), 60. Paulovič - 54. R. Pavlík (M. Novák). Rozhodčí: Jeřábek, Kika - Klouček, Zíka. Vyloučení: 8:8. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 10 194 (vyprodáno).

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc – Litvínov

Kanonádu proti Olomouci řídil Hlava

Litvínov přijel na Hanou dobře naladěný a také to i zúročil. Verva rozstřílela Olomouc 8:1, hattrickem se na tom podílel Nicolas Hlava. Po dvou gólech vstřelili Patrik Zdráhal a Jindřich Abdul, který přidal i asistenci. Tři body za tři přihrávky si připsal také Šimon Stránský. Chemici zabrali po dvou zápasech bez bodu, Mora prohrála třetí z posledních čtyř duelů.

HC Olomouc - HC Verva Litvínov 1:8 (0:4, 1:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 24. Nahodil (Ondrušek, Orsava) - 2. Hlava (Jaks, Danielčák), 9. Kudrna (Abdul, Strejček), 17. Hlava (Š. Stránský, Jaks), 20. P. Zdráhal (Š. Stránský, Demel), 33. P. Zdráhal (Š. Stránský, Estephan), 37. Hlava (Freibergs), 40. Abdul (Freibergs, M. Sukeľ), 60. Abdul (Jaks, Estephan). Rozhodčí: Obadal, Stano (SR) - Rampír, Rožánek. Vyloučení: 4:1. Využití: 1:2. Diváci: 4191.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy utkání Sparta Praha – Kometa Brno

Sparta vyhrála popáté za sebou

Pátá výhra v řadě pro Pražany, a to proti rivalovi z Brna. Sparta si poradila s Kometou 5:3. Jihomoravané otevřeli skóre už po 38 sekundách, ještě po první třetině vedli 2:1, Pražané otočili vývoj dvěma góly ve druhé části a připsali si pátou výhru za sebou, za stavu 3:3 ale rozhodl až v čase 57:52 útočník Jan Buchtele. I díky porážce Třince v Mladé Bolelavi (0:1) se sparťané posunuli už na třetí místo.

Pro hosty šlo o devátou prohru z uplynulých 11 startů, za poslední tři zápasy dostali pokaždé alespoň pět gólů a patří jim až 12. místo. "Na tyhle zápasy se dá nejlépe nahecovat. Přijeli jsme s touhou to ubojovat, blokovat střely, hrát dobře zezadu, dostávat puky jednoduše z pásma a spoléhat na to, že proměníme nějakou přesilovku... I když jsme nehráli špatně, ty chyby tam byly a dostali jsme zase pět gólů," mrzelo útočníka Luboše Horkého.

HC Sparta Praha - HC Kometa Brno 5:3 (1:2, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 3. Konečný (Polášek, Kempný), 30. Řepík (Kempný, G. Thorell), 40. Safin (Buchtele, D. Vitouch), 58. Buchtele (M. Jandus, Němeček), 60. R. Horák (D. Kaše, P. Kousal) - 1. Holík (Horký), 17. Kollár (K. Pospíšil, Kučeřík), 56. Horký (Vincour, Zaťovič). Rozhodčí: Šindel, Květoň - Brejcha, J. Ondráček II. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:2. Diváci: 12 406.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články