Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Vítkovice v derby zametly s Třincem

Ostrava - Čtvrtou porážku z posledních pěti zápasů uštědřili Třinci vítkovičtí hokejisté, kteří v derby s Oceláři vyhráli vysoko 6:3. O výsledku rozhodla kapitulace druhého týmu tabulky v závěrečné třetině, Vítkovice dokázaly zápas otočit čtyřmi brankami. Třinec se tak nedotáhl na lídra extraligy z Liberce, který může navýšit náskok na čele už na pět bodů.

Utkání Vítkovice - Třinec
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Bez pár desítek míst vyprodaná hala byla svědkem impozantního nástupu Vítkovic. Domácí soupeře hned po buly zamkli v pásmu a Tybor po Romanově přihrávce zpoza branky mířil švihem z mezikruží zcela jistě.

Ostravané v celé první třetině udávali rytmus hry. Hlavně díky lepšímu bruslení si udržovali převahu, ale z několika přečíslení už další gól nevytěžili. Třinec žil hlavně díky brankáři Hrubcovi, který si poradil s pokusy Koloucha i Tybora.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Třinec

Hostům v první části stačilo málo. Kreps ve 12. minutě přenechal kotouč za sebe Draveckému, který se tváří v tvář Dolejšovi trefil přesně k tyči. Oceláři tím zmírnili převahu domácích, kterým však opět patřil úvod druhé části. Buldok Výtisk byl ve skrumáži neodstavitelný a bekhendem přehodil klečícího Hrubce.

Třinec přesto srovnal hru a pozvolna si chystal půdu pro tvrdý dvougólový úder v půli utkání. Sýkora v 30. minutě po vhazování v útočném pásmu tečoval do vítkovické sítě Rothovu střelu od modré čáry a už po 23 sekundách otočil skóre Dravecký, který si vybruslil na střed a vymetl horní růžek.

Vítkovický kouč Petr zklidnil tým oddechovým časem. Ač to chvíli nevypadalo, domácí ještě jednou povstali, a jak jinak než v úvodu další dvacetiminutovky. Květoň chytrou trefou přes Hrabala 38 sekund po návratu ze šaten vyrovnal na 3:3 a za 90 sekund Szturc šťastnou tečí poslal puk mezi Hrubcovými betony počtvrté.

V euforii hrající Vítkovice v 50. minutě udeřily popáté zásluhou Tybora, jenž při signalizovaném vyloučení zaskočil Hrubce ranou takřka od modré čáry. Zkázu Ocelářů dovršil v oslabení Kucsera, který vypíchl puk Noskovi a ze sóla překonal Hrubce pošesté. Omráčený Třinec se i vinou vyloučení v závěru už k ničemu nedostal.

HC Vítkovice Ridera - HC Oceláři Třinec 6:3 (1:1, 1:2, 4:0)

Branky a nahrávky: 1. Tybor (Stastny, D. Květoň), 23. Výtisk (Kucsera, Vandas), 41. D. Květoň (O. Roman, Klok), 43. Szturc (E. Němec, Tomi), 50. Tybor (Klok), 55. Kucsera (Výtisk) - 12. Dravecký (Kreps, Roth), 30. J. Sýkora (Roth, Špirko), 30. Dravecký (M. Doudera, Rákos). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Hodek - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:6. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 10 004.

Vítkovice: Dolejš - Sloboda, Klok, Hrbas, Kovář, Urbanec, Výtisk, od 21. D. Krenželok - Tybor, O. Roman, D. Květoň - P. Zdráhal, Stastny, Olesz - Vandas, Kolouch, Kucsera - Tomi, E. Němec, Szturc. Trenéři: Petr a Trnka.
Třinec: Hrubec - Roth, Linhart, Krajíček, Hrabal, Nosek, M. Doudera - Dravecký, Kreps, Rákos - Irgl, Kane, Adamský - J. Petružálek, Špirko, J. Sýkora - Hrňa, Marosz, Chmielewski. Trenéři: Kýhos a Mucha. 

Jakub Petr (Vítkovice): "Chtěli jsme se rehabilitovat za dvě porážky a tohle byla ideální příležitost. Myslím, že jsme v utkání diktovali hru. Klíčový moment asi nastal po brance na 2:3, kdy jsme se snažili mužstvo zklidnit a byl tam takový hluchý úsek, kdy Třinec mohl odskočit na dvougólový rozdíl. V třetí třetině se nám ale hru podařilo vyjádřit gólově a takhle nějak si to představujeme. Nechválíme často, ale dneska obrovské díky do kabiny."
René Mucha (Třinec): "Sportovně musíme pogratulovat soupeři. Byl po celé utkání jednoznačně lepší. Nezachytili jsem nástup ani v jedné třetině. Měli jsme světlý okamžik v půlce utkání, kdy jsme otočili skóre, ale soupeř dnes prokázal větší vůli po vítězství. Byl agresivnější a třetí třetina jednoznačně patřila Vítkovicím, které zaslouženě vyhrály." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články