Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kometa vyhořela doma s Olomoucí a propadla se na čtvrté místo

Brno - Teprve druhé vítězství za tři body v posledních jedenácti zápasech nemohlo pro Olomouc přijít v lepší čas. Mora dokázala, že se proti Vítkovicím v minulém kole probudila, v Brně překvapivě zvítězila 3:1 a neztrácí naději na play-off. Naopak Kometa počtvrté z posledních pěti zápasů nebodovala a na třetím místě ji nahradil Litvínov.

Olomouc - Brno
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Do sestavy Komety se po třítýdenní přestávce vrátil uzdravený Káňa, který měl zvýšit útočnou sílu svého týmu. V oboustranně rychlém úvodu se Brňanům podařilo už ve 3. minutě otevřít skóre. Čermák vyhrál v útočné třetině vhazování a na střelu obránce Tršky od modré čáry brankář Konrád nestačil zareagovat.

Hanáky tento nezdar povzbudil ke zvýšení agresivity v osobních soubojích. Hned první přesilovku využil Skladaný tečovanou střelou k vyrovnání. Počáteční tlak Komety postupně ztrácel na síle. Olomouc zpřesnila obranu středního pásma a tím komplikovala Kometě dotažení útočných akcí k zakončení. Pouze v 15. minutě se dostal do sólové úniku Vincour, jeho střelu stačil Konrád vyrazit.

Od druhé třetiny převzali režii zápasu olomoučtí hokejisté. Z pozorné defenzívy vyráželi k rychlým protiútokům. Právě z takové akce se ve 24. minutě prosadil Laš, který přidal druhou branku hostů.

Po gólu upadl výkon Komety do herní krize, která vyvrcholila 78 sekund dlouhou nevyužitou přesilovkou pět na tři. V početní výhodě se podařilo pouze obránci Němcovi tvrdou ranou trefit horní tyčku, více ale trápící se Brňané v přesilovce Konráda neprověřili. Až v závěru druhé třetiny se dostali domácí hokejisté do tlaku, v koncovce ale zápolili s přesností.

Snaha Komety o zvrat v poslední třetině přece jen vyústila v neplodnou převahu, kterou provázelo množství chyb. Jednu z nich v 51. minutě potrestal bývalý brněnský útočník Holec, jenž přidal třetí branku. Naprázdno už vyšla Kometě i v závěrečných dvou minutách hra bez brankáře.

HC Kometa Brno - HC Olomouc 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 3. Trška (L. Čermák) - 9. Skladaný (J. Mikúš, Vyrůbalík), 24. Laš (J. Knotek, Vyrůbalík), 51. Holec (T. Mikúš). Rozhodčí: Hribik, Šír - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Diváci: 7314.

Brno: Čiliak - O. Němec, Štencel, Trška, Gulaši, Bartejs, Malec, L. Zábranský ml. - Vincour, L. Čermák, J. Káňa II - Haščák, V. Němec, Dočekal - H. Zohorna, R. Zohorna, M. Kvapil - F. Dvořák, Nečas, Dymáček - Horký. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a Haken.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Ondrušek, Jaroměřský, Rašner, Houdek, Galvas - Skladaný, J. Knotek, Laš - Eberle, J. Mikúš, Strapáč - T. Mikúš, Roman Vlach, Holec - Fořt, Herman, Burian. Trenéři: Venera a Tomajko.

Petr Haken (Brno): "Moc dobře se mi zápas nehodnotí. Měli jsme dobrý nástup. Dali branku tak, jak asi mohou góly s Olomoucí padat. Důraz po nastřeleném kotouči spojený s cloněním brankáři. Hrubě jsme však nezvládli hru v oslabení. Ráno jsme si ukazovali signál při přesilovce Olomouce, přesto jsme špatně pokryli prostor. Druhý inkasovaný gól průběhu naší hry nepřidal. Vyústěním byla přesilovka pět na tři, kterou jsme nevyužili. To byl jeden z rozhodujících momentů, proč jsme zápas nezvládli. Ve třetí třetině Olomouc dobře bránila modrou čáru. Dostali jsme třetí gól z brejku, následně už to bylo hrozně těžké. Našemu výkonu chyběly góly. Ale příležitosti k jejich vstřelení jsme neměli."
Jan Tomajko (Olomouc): "Jsme maximálně spokojeni s výsledkem i naší hrou. Dlouho jsme venku nevyhráli za tři body. Rozhodující bylo, že jsme přežili oslabení tři na pět ve druhé třetině a odskočili soupeři na jeden gól. Třetí třetinu jsme odehráli výborně z obrany. Dvě vítězství po sobě jsou pro nás vzpruhou. Ale nemůžeme si výskat. Musíme se soustředit na další zápasy. Každý bude pro nás nyní nejdůležitější v sezoně." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články