Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Liberec otočil skóre s Litvínovem a poskočil do čela extraligy

Liberec – Prestižní klání šampionů nejvyšší soutěže z předcházejících dvou sezon vyhráli domácí 2:1. Rozhodující gól vstřelil čtyři minuty před koncem kapitán Branko Radivojevič. Vzhledem k porážce dosud vedoucího Třince s Mladou Boleslaví se svěřenci Filipa Pešána přesunuli na první místo extraligové tabulky. Litvínov zůstává čtvrtý.

Utkání Liberec - Litvínov
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Nebylo lehké se prosadit, rozhodl asi náš větší hlad po výhře. Věděli jsme, že nás Litvínov v sezoně dvakrát porazil, měli jsme mu co vracet. Jsem rád, že nás výhra posunula do čela tabulky, nesmíme se však nechat uspokojit a i nadále tvrdě makat," řekl domácí forvard Michal Bulíř.

Od úvodního buly sledovala zaplněná Home Credit Aréna svižný hokej. Už v první minutě prověřil Lašákovu připravenost dělovkou Pilař. Na druhé straně dobře střílel Vantuch. Skóre poté mohl otevřít Mikyska, ale jeho pokus bezpečně pokryl Janus. S obtížemi si poradil také s ranou Vitáska.

V samém závěru první třetiny měl ještě obrovskou šanci hostující Kubát, který dokázal překonat i Lašáka. Gólovou radost mu ovšem sebral skvělým obranným zákrokem duchapřítomný útočník Bulíř.

Na začátku druhého dějství už se ale Litvínovští skóre otevřeli. Martin Hanzl si poradil v situaci jeden na jednoho s Mojžíšem a nadvakrát procedil kotouč za Lašáka. Liberec mohl odpovědět v početní výhodě, ve které Mikyska pěkně nabíjel Svačinovi, Janus byl však u své tyče včas.

V polovině utkání už se ale Bílí Tygři gólu dočkali: Radivojevič posunul Bulířovi a ten tvrdou střelou bez přípravy vyrovnal. Do vedení pak mohl poslat domácí vzápětí Svačina, jenže v brejkové situaci přestřelil. Na opačné straně sklepnul Válek nahození Reichla a puk skončil v brance. Rozhodčí nicméně branku neuznali kvůli hře vysokou holí.

Do třetí části Severočeši vlétli a gól měl na hokejce Ordoš, Janus se ale vyznamenal. Liberecký nápor poté přibrzdila dvě oslabení, která však svěřenci Filipa Pešána bez potíží ubránili. Ihned po návratu z trestné lavice se do šance dostal Ševc. Neprosadil se ani navrátilec z KHL Valský, jehož střela mířila těsně vedle hostující branky.

V 56. minutě už byl nápor domácích korunován gólem. Na brankovišti se prosadil dorážkou Radivojevič a poslal Liberec do vedení. Odpovědět mohl hned vzápětí Trávníček, tváří v tvář Lašákovi však neuspěl. V samém závěru to ještě Verva zkusila bez brankáře, ale Liberec si už výhru nenechal vzít.

"Podali jsme dobrý výkon, měli jsme na to, abychom si odvezli nějaký bod. Vypracovali jsme si dostatek šancí, bohužel Lašák byl proti. První branku domácích jsem neviděl, propadlo mi to pod rukou. U druhého gólu nám scházel větší důraz, u naší brány to musíme daleko více čistit. Je to škoda," litoval porážky hostující gólman Jaroslav Janus.

38. kolo hokejové extraligy:

Bílí Tygři Liberec - HC Verva Litvínov 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 30. Bulíř (Radivojevič), 56. Radivojevič (Bulíř, Vitásek) - 22. M. Hanzl (M. Hořava, Z. Sklenička). Rozhodčí: Hribik, Bejček - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. Diváci: 5555.  

Liberec: Lašák - Vitásek, Ševc, Pyrochta, Derner, Mojžíš, Plutnar - J. Stránský, Bližňák, L. Krenželok - Valský, Bulíř, Radivojevič - Svačina, Mikyska, Ordoš - M. Procházka, Vantuch, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Litvínov: Janus - Gula, Kubát, K. Pilař, Z. Sklenička, F. Pavlík, Frolo, K. Černý - Gerhát, V. Hübl, Lukeš - Jurčík, M. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, Havlíček, Trávníček - Dufek, K. Reichel, Válek. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Filip Pešán (Liberec): "Všechna utkání s Litvínovem v této sezoně skončila rozdílem jediné branky. Obě mužstva jsou vyrovnaná, my jsme byli o jednu přesilovku lepší a šťastnější. Litvínov byl po celých šedesát minut nebezpečný v protiútocích a hraje dobře v útočném pásmu. To se potvrdilo. Hosté si vytvořili dobré šance, nás ale podržel Jánko Lašák. Bojovali jsme po celý zápas, za tu naši vnitřní bojovnost jsme dostali gól navíc a bereme tři body."

Darek Stránský (Litvínov): "Téměř po celý zápas se nám dařilo hrát dobrý hokej. Liberec je velmi silný v předbrankovém prostoru a my jsme tuto jejich doménu dokázali 55 minut eliminovat. Bohužel jsme ale z této situace paradoxně inkasovali, když jsme nechali volného dorážejícího hráče. Myslím si však, že nám zápas prohrály spíš přesilovky, kterých jsme měli dostatek a nedokázali si s nimi poradit."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články