Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vedoucí Litvínov poprvé padl, Třinci nevstřelil ani gól

Neporazitelnost Litvínova vydržela do sedmého kola. Skalp vedoucího celku tabulky si jako první připsal Třinec, který ze šesti duelů vyhrál jen jednou. O výhru Ocelářů 2:0 se zasadili v úvodní části Adamský s Krajíčkem, druhý jmenovaný zvyšoval v přesilové hře. Druhou nulu v sezoně si připsal brankář Slezanů Šimon Hrubec.

Utkání Litvínov - Třinec
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Litvínov nastoupil už bez obránce Karla Kubáta, který zamířil do Vladivostoku do KHL. Trenér Milan Razým poslal na jeho defenzivní místo překvapivě z útoku kapitána Michala Trávníčka.

"Tím, že je málo obránců, tak mě trenéři dali dozadu. Ze začátku jsem se trošku hledal, ale postupem času jsem se cítil v pohodě. Když je potřeba, tak jsem už několikrát v obraně vypomohl, takže mi to nedělalo problémy. Navíc mi to trenéři řekli v předstihu, takže jsem měl čas se připravit," řekl Trávníček.

První střelu utkání si připsal Hübl, který bombou od modré čáry prověřil Hrubce. Na druhé straně aktivně hrající hosté poprvé zahrozili po akci Svačiny, který se sám prodral až před Januse a bekhendem zakončil těsně vedle. Další šanci měl Ondřej Kovařčík, litvínovský gólman ale dokázal proti jeho střele zakročit.

V šesté minutě si Petružálek našel volný puk, bleskurychle vypálil, ale Hrubec zasáhl. Za tři minuty se Třinečtí ujali vedení. Rychlý protiútok dokázal využít Adamský, který po krásné kombinaci bratrů Kovařčíkových pohodlně zakončil do prázdné branky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov – Třinec

Domácí mohli hned odpovědět, ale pokusu Černého z pravého křídla chyběla přesnost. V 15. minutě si Lukeš vyměnil puk s Myšákem a poté nebezpečně vypálil, Hrubec však jeho bombu vyrazil do ochranné sítě. V závěru úvodní části hosté přidali druhou trefu. Krajíček vypálil od modré čáry a přes clonící hráče byl Janus bez šance.

"Utekla nám první třetina. Stejné to bylo s Olomoucí. Musíme na tom hodně zapracovat. Třinec si tři body zasloužil. Obránci výborně blokovali střely. Měl jsem velkou motivaci, všechny kluky znám, chtěl jsem je porazit. Není to tragédie, že jsme poprvé prohráli, ale ukázalo nám to, že musíme opět hrát naši hru, kterou jsme předváděli," uvedl útočník Jakub Petružálek, který v dresu Ocelářů nastupoval v uplynulých dvou sezonách.

Domácí v úvodních minutách druhé části nevyužili početní výhodu a do šance se dostali až v polovině utkání. Petružálek si najel mezi kruhy, vypálil z první, Hrubec ale jeho pokus se štěstím vytěsnil. Poté si hosté zahráli téměř dvě minuty v pěti proti třem. Z několika slibných příležitostí ale nebyli schopni vytěžit třetí branku. I závěrečné minuty druhé třetiny patřily hostům, Janus však předváděl v brance výtečný výkon a všechny třinecké možnosti dokázal vychytat.

V úvodu závěrečného dějství nepřekonal Hrubce Hanzl. V 47. minutě vypálil od modré čáry Krajíček a Janus předvedl další úspěšný zákrok. Na druhé straně nepokazil čisté konto brankáři Ocelářů bekhendovým pokusem Petružálek. V 52. minutě nedokázal využít přečíslení dvou na jednoho talent Myšák.

O pár střídání později se do šance opět dral šestnáctiletý litvínovský útočník, ale i tentokrát ztroskotal na hostujícím brankáři. Domácí v závěru odvolali brankáře a navíc si zahráli přesilovou hru, ale převaha dvou hráčů v poli jim nepomohla. Třinec vyhrál na ledě Litvínova už popáté v řadě.

"Je to výborné. Jsem strašně šťastný za tři body. Bylo skvělé, že jsme dali první branku a poté využili přesilovou hru. Jsem šťastný i za vychytanou nulu, ale hlavní je, že jsem porazil Petružálka. Hecovali jsme se už loni v Třinci, jsem rád, že nedal žádný gól. Doufám, že nás tato výhra nakopne. Atmosféra v kabině je výborná," uvedl brankář Šimon Hrubec.

HC Verva Litvínov - HC Oceláři Třinec 0:2 (0:2, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Adamský (M. Kovařčík, O. Kovařčík), 18. Krajíček (Hrňa). Rozhodčí: Bejček, Hejduk - J. Svoboda, Špringl. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. Diváci: 5235.

Litvínov: Janus - Hunkes, Šesták, L. Doudera, Ščotka, Romančík, Trávníček, Strejček - J. Petružálek, Gerhát, M. Hanzl - Myšák, V. Hübl, F. Lukeš - D. Tůma, J. Mikúš, J. Černý - Jurčík, Řehoř, Matoušek. Trenéři: Razým a Skuhrovec.

Třinec: Hrubec - Krajíček, Gernát, D. Musil, Galvinš, Matyáš, M. Doudera - Martynek, Marcinko, Chmielewski - Svačina, Cienciala, Adamský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Kofroň - Rudovský, Mikulík, Dravecký - Hrňa. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.

Ohlasy trenérů:

Radim Skuhrovec (Litvínov): "Nepovedl se nám vstup do utkání. Třinec hrál výborně. Výborně bruslil a hrál na hraně obětavosti. Postupem zápasu jsme se do utkání dostali, ale nepodařilo se nám vstřelit kontaktní branku. Třinec zblokoval hodně střel. Za dnešní výkon si zaslouží tři body. Chci poděkovat hráčům, že bojovali až do konce o vyrovnání, ale bohužel se to nepovedlo. Máme před sebou nedělní utkání, na které se chceme svědomitě připravit, a uděláme vše pro to, abychom uspěli."

Václav Varaďa (Třinec): "Velmi si vážíme dnešního vítězství a tří bodů. Věřím, že nám pomohou do dalších fází extraligy. Byly to velmi ubojované tři body. Je vidět, že domácí hrají ve velké pohodě. Pro nás je to skvělý ukazatel, že s takovouto hrou i přes velký počet zraněných můžeme uspět. Věřím, že tento zápas je pro nás krokem vpřed. Chtěl bych poděkovat hráčům, jak zápas zvládli. Skvěle chytal Šimon Hrubec. Těšíme se konečně na domácí utkání. Věřím, že nás fandové podpoří a poženou nás za dalšími body."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články