Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Vedení topícího se Litvínova pokračuje v čistce. Z kádru mizí i Kubát

Obránce Karel Kubát, jehož v Litvínově hokeji naučili a jenž se z něj podíval před dvěma lety do KHL, opouští svůj klub. Vedení ho z výkonnostních důvodů vyřadilo ze sestavy a jednatřicetiletý hráč si může hledat nové angažmá. Kubát v prvním týmu Litvínova působil v letech 2009-2013 a poté od roku 2014. Vloni na podzim si zahrál také KHL za Vladivostok. Doplatil na to, že Litvínov je s Pardubicemi na poslední pozici.

Karel Kubát v souboji s Tomášem Fořtem ze Zlína
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Kubát, jenž v Litvínově strávil většinu kariéry, se do klubu vrátil před začátkem sezony po angažmá ve Vladivostoku, kam odešel začátkem října 2018. Klub na něj hodně spoléhal, obránce s reprezentačními zkušenostmi měl být jednou z klíčových postav mužstva. Místo toho byl už loni ve druhé polovině října z výkonnostních důvodů vyřazen ze sestavy.

Do týmu se vrátil, o svých kvalitách ale nepřesvědčil. Za 23 odehraných utkání v tomto extraligovém ročníku zaznamenal jen čtyři body za gól a tři nahrávky. Vedle toho měl ale na kontě i 15 záporných bodů v hodnocení účasti na ledě při vstřelených a obdržených brankách, což z něho v tomto ohledu dělá sedmého nejhoršího hráče soutěže.

"Karel od nás v letošní sezoně dostal již několik příležitostí prokázat své kvality. Bohužel nenaplnil naše očekávání být jedním z tahounů obranných řad. Nyní má od nás povolení hledat si nové angažmá," řekl generální ředitel klubu Jiří Šlégr.

Kubátův odchod přišel v návaznosti na středeční propuštění útočníků Lukáše Kašpara a Juraje Mikúše. Oba hráči rovněž patří mezi nejhorší v bilanci +/- v této sezoně. Kašpar (-18) je aktuálně čtvrtý nejhorší, Mikúš (-14) hned za Kubátem osmý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články