Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Litvínov napodobil Pardubice a sáhl k výměně. Z Plzně přivedl reprezentanta Moravčíka

Litvínov pomyslně zareagoval na posilování Pardubic, které v minulých dnech přivedly Michala Vondrku z Mladé Boleslavi, a před uzávěrkou přestupů se rozhodl pro angažování reprezentačního obránce. Z Plzně přichází Michal Moravčík výměnou za dalšího beka Adama Jánošíka. Severočeši chtěli vyztužit defenzivu, se kterou mají v posledních extraligových zápasech problémy.

Michal Moravčík
zdroj: ČTK autor: Pryček Vladimír

"Bylo to pro nás těžké rozhodování, protože Michal Moravčík byl naším hráčem už od mládežnických let. Víme ale, že po sezoně bude odcházet, a Adama jsme měli vytipovaného, že by mohl zaujmout jeho místo," uvedl sportovní manažer Plzně Tomáš Vlasák.

Zatímco sedmadvacetiletý Jánošík, který patří do kádru slovenské reprezentace, bude nyní v Plzni bojovat o přední pozice v tabulce, v Litvínově věří, že jim o dva roky mladší Moravčík pomůže v boji o udržení v extralize.

Co sráží Litvínov v boji o záchranu mezi extraligovou elitou? Poslechněte si Hokej fokus podcast:

"Získali jsme urostlého reprezentanta, který je komplexním obráncem. Vyniká v defenzivě i v ofenzivě a je možno ho využít v přesilových hrách i v oslabení. Takový typ obránce nám v mužstvu chyběl," řekl generální ředitel Litvínova Jiří Šlégr.

Moravčík, který se v minulé sezoně představil na mistrovství světa, odehrál v této sezoně za Plzeň 35 zápasů, vstřelil tři branky a přidal 14 asistencí. Jánošík, jenž v dresu Slovenska hrál na třech světových šampionátech, zaznamenal v 37 utkáních 12 bodů za pět gólů a sedm asistencí.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov – Olomouc
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články