Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Už podruhé jdou do karantény. Jeden hráč Českých Budějovic měl pozitivní test

Problémy pro České Budějovice jsou zase zpět. Hokejisté extraligového Motoru musí kvůli pozitivně testovanému hráči na covid-19 podruhé v přípravě do karantény, tedy nemůže využít pravidla, které platí pro fotbalové kluby. Nováček nejvyšší soutěže však bude po dohodě se zástupci krajské hygienické stanice ve zvláštním režimu pokračovat v tréninku.

Václav Prospal předává pokyny hokejistům Českých Budějovic
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

"V týmu českobudějovického Motoru se bohužel objevil další případ nemoci covid-19, kdy byl pozitivně testován jeden z hráčů. Do karantény tak musí nastoupit celé mužstvo, včetně trenérů," uvedli zástupci jihočeského klubu na oficiálním webu.

Českobudějovičtí musí všichni do karantény i přesto, že předseda Národní sportovní agentury Milan Hnilička v pondělí oznámil, že se na radě vlády pro zdravotní rizika domluvil, že plošná karanténa pro celé sportovní týmy kvůli jednomu případu koronaviru bude zrušena.

"Proč se tak stalo je otázka, na kterou se musíte zeptat jich (vedení Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje). Já to nevím. Čtu přiměřeně noviny, sleduji televizi a žiju například v tom, že když dnes dojde ke karanténě, tak je deset dní. Paní z epidemiologie mě ale vyvedla z omylu. Prý se o tom mluví, ale oni mají jediné nařízení z ministerstva zdravotnictví a to je, že karanténa je čtrnáctidenní," řekl generální manažer Motoru Stanislav Bednařík.

Podobně vedení extraligového nováčka dopadlo, když chtělo při jednání použít příklady z fotbalového prostředí. Slavia či Plzeň totiž do soutěže vstoupí i přesto, že měli v kádru pozitivně testovaného hráče. Po negativních testech ostatních členů mužstva pokračovali v tréninku.

"Když jsem si přečetl, jakým způsobem je karanténa řešena ve fotbalové Slavii, tak jsem jí napsal mail, zda mi to může vysvětlit. Řekla mi, že tomu nerozumí a nechápe, jak si mohla pražská krajská hygienička dovolit podmínky karantény udělat jinak. Že je to obrovské riziko," přiznal Bednařík.

České Budějovice kvůli stejnému problému přerušily přípravu již 24. července, kdy měl pozitivní test na covid-19 také jeden z členů mužstva. Tým byl následně dva týdny v karanténě.

Motor, který ve čtvrtek odehrál pohárový zápas v Plzni, nebude nyní hrát žádná přípravná utkání. Může ale trénovat. "Dohodli jsme se na režimu, že hráči jsou doma, autem pojedou v rouškách na trénink, dojdou samostatným vchodem do části Budvar areny, kde máme zázemí, odtrénují a pojedou domů," dodal Bednařík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články