Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Koronavirus přiměl hokejový svaz odložit šest zápasů nadcházejícího poháru

Covid-19 opět škodí. Vedení hokejového svazu se rozhodlo odložit kvůli karanténám v klubech České Budějovice, Litvínov a Kladno pět zápasů turnaje Generali Česká Cup, které se měly hrát příští týden. Náhradní termíny zatím nebyly stanoveny.

Hokejisté Českých Budějovic v přípravě
zdroj: ČT4 autor: Ján Honza

Oproti původnímu rozpisu se příští týden v úterý neodehrají utkání Sparta - České Budějovice, Plzeň - Kladno, Liberec - Litvínov a ze čtvrtečního programu vypadly souboje České Budějovice - Kladno a Litvínov - Mladá Boleslav.

"S účastníky poháru jsme v kontaktu a mají zájem soutěž sehrát, což termíny i při odložených zápasech zatím umožňují. Další vývoj však bude záviset na epidemiologické situaci a případných omezeních v klubech nebo městech a regionech," uvedl tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.

Je nám líto, video expirovalo.
Koronavirus trápí hokejové týmy

Extraligové celky Litvínova a Českých Budějovic jsou stejně jako prvoligové Kladno v karanténě od minulého týdne poté, co se v jejich klubech objevili hráči pozitivně testovaní na nemoc covid-19.

Kometa Brno zahájí další část přípravy ve středu. Podle původního plánu měla začít na ledě už v pondělí, vedení klubu ale nechalo všechny hráče a členy realizačního týmu otestovat na covid-19. Nákaza se u nikoho neprokázala. "Nic tedy nebrání tomu, abychom pokračovali v přípravě," uvedl klub na oficiálním webu.

Úvodní kolo turnaje tak zahájí pět zápasů, podle plánu se mají utkat Olomouc s Hradcem Králové, Třinec s Přerovem, Mladá Boleslav s Karlovými Vary, Zlín s Vítkovicemi a Brno s Pardubicemi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články