Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Thomas Cup 2024

Utkání se Zlínem? Z naší strany katastrofa, říká zklamaný Pech

Velmi nepovedený výkon předvedli hokejisté Sparty v domácím souboji proti Zlínu. Berani soupeře přehráli rozdílem třídy a z O2 areny si odvezli tři body za vítězství 5:1. Útočník Lukáš Pech, který vývoj utkání mohl zvrátit, ale ve vyložené šanci selhal, označil vystoupení Pražanů za katastrofu.

Lukáš Pech
zdroj: ČTK/Glück Dalibor

"Nenahráli jsme si puk, byli jsme všude pozdě v soubojích, nevyhrávali jsme je. Zlín si nás hlídal, rychle dostával puk do středního pásma, kde byli dobře najetí hráči a dávali si to do hokejky. Neuměli jsme na to zareagovat, z naší strany byl tenhle zápas katastrofa," uvedl Pech.

"Zlín vyhrál zaslouženě, byl ve všech aspektech lepší. Byl pohyblivější, bruslil, dobře si nahrával, vyhrával souboje. Bohužel na dnešní den musíme rychle zapomenout, z naší strany to byl nepovedený výkon. Byli jsme o dva tři kroky pozadu. Celý zápas byl blbec," řekl pětatřicetiletý centr.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Zlín

Za stavu 2:1 pro Zlín se spolu s Miroslavem Formanem ocitl sám před brankářem Jakubem Sedláčkem, který jeho střelu vyrazil do ochranné sítě. "Mohl to být klíčový moment. Jak jsem byl blízko, tak jsem se to snažil dát nahoru. Trefil jsem vyrážečku a šlo to do sítě. Samozřejmě moje chyba. Možná to čekal, nesehráli jsme to dobře," mrzelo extraligového šampiona z roku 2009. Z vysoké porážky však nedělal vědu.

"Jsou horší věcí v životě, větší tragédie. Prohrál se zápas. Samozřejmě fanoušci s tím asi nebudou souhlasit, ale jednou jste nahoře a podruhé dole. V úterý je tady nové mužstvo a věřím, že se dáme dohromady," uvedl Pech.

"Něco jsme si řekli v kabině, něco řekl trenér a věřím, že si to uvědomíme. Díky Machymu (Matěji Machovskému), který má fantastickou formu, máme trochu nahráno a můžeme být v klidu. Teď se musíme poctivou a tvrdou prací vrátit na vítěznou vlnu," prohlásil jihlavský rodák.

Zdroj
ČTK,

Hlavní zprávy

Nejčtenější články