Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Třinec se trůnu nevzdává. Oceláři porazili Pardubice 4:1 a vynutili si sedmý finálový zápas

O vítězi hokejové extraligy rozhodne až poslední sedmý zápas. Obhájce titulu Třinec porazil v domácím prostředí Pardubice 4:1 a vyrovnal finále na 3:3. Slezané, kteří vyhráli 15 sérií za sebou, mají dál naději na zisk pátého titulu v řadě. Pokud uspějí i v neděli, budou prvním týmem, který na cestě k titulu vyhrál všechny série 4:3.

Utkání Třinec – Pardubice
zdroj: ČTK autor: Vladimír Pryček

Svěřenci kouče Zdeňka Motáka si díky gólům Martina Růžičky, který se trefil poprvé v letošním play-off, a Patrika Hrehorčáka vypracovali v první třetině dvoubrankový náskok.

Před polovinou utkání ho navýšil v přesilovce kapitán Petr Vrána. Hosté se prosadili v početní výhodě při hře bez gólmana v čase 56:02 zásluhou Roberta Kousala, definitivně rozhodl Patrik Hrehorčák.

Ve třetí minutě prověřil Willovu pozornost Smith. V osmé minutě přišli domácí o Nestrašila, jenž po nárazu od Adama Musila opouštěl led patrně s pochroumaným ramenem.

"Má lehké zranění v horní polovině těla. Zda nastoupí v neděli? Vyloučeno není nic," řekl domácí kouč Zdeněk Moták.

"Pořádně ani nevím, tu situaci si moc nevybavuju. Asi tam trochu zaškobrtl i sám. Samozřejmě nikdy nechci nikoho zranit. Žádný úmysl v tom nebyl. Snad je v pohodě," uvedl Adam Musil.

Obhájce zlata to však nevykolejilo, naopak. V polovině 14. minuty prolomil dlouhé gólové mlčení kanonýr Růžička, když prostřelil Willa z kruhu.

"Musíme říct, že každý hráč na ledě dnes pro mužstvo nechal všechno, co bylo možné. Je důležité, že Růža se trefil prvním gólem a pomůže to nejen jemu, ale nejvíc to pomohlo týmu," uvedl Moták.

Pardubický gólman se vyznamenal po Hudáčkově ráně, v polovině 16. minuty ho však propálil jako druhý Hrehorčák. Další možnost nevyužil Růžička.

"Určitě byla hodně důležitá první třetina. Minulý zápas jsme ji také měli dobrou, ale nedali jsme góly. Oni pak ano a vyhráli. Konečně jsme nějaké dva slepené dali a vyhráli tu třetinu 2:0, což nám hodně pomohlo, a pak jsme se to snažili tou svou hrou udržet," uvedl Hrehorčák.

Už po 25 sekundách druhé části se proti pravidlům provinil Adámek a Dynamo si zahrálo první přesilovku. Recept na Oceláře však nenašlo. Už při hře v plném počtu měl dvě příležitosti Hudáček, stavem ale nepohnul.

V krátkém sledu po sobě pak hráli početní výhody i domácí a tu druhou dokázali využít. Odražený puk od zadního hrazení si našel Vrána a poslal ho do odkryté branky. Dynamo sáhlo k trenérské výzvě kvůli kontaktu Voženílka s Willem na hraně brankoviště, ale neuspělo.

Třinečtí mohli navíc pokračovat v přesilové hře. Ve 32. minutě během ní Šenkeřík udělal dva kroky od modré čáry a zazvonil na brankovou konstrukci.

Hudáček pak dostal puk v ideální pozici, ale místo zakončení zkusil přelstít Willa kličkou a neuspěl. Po Hrehorčákově nahrávce minul zblízka Dravecký.

Třetí dějství začínali domácí v početní výhodě, její zbytek sice nevyužili, ale Zohorna jim vzápětí nabídl další přesilovku. Během ní vychytal Will Voženílka.

Následovala ostřejší výměna názorů, po níž muselo po dvou hráčích z obou týmů pykat na trestné lavici dokonce pět minut.

Hosty mohli vrátit do hry Pánik a Čerešňák, jenže Kacetl byl proti. Po polovině třetiny se dostal Čacho za záda hostů, tváří v tvář Willovi zkusil fintu se zakončením mezi betony, ale neuspěl. Na druhé straně spálil další velkou šanci Hyka.

Jedinečnou příležitost měl v 53. minutě Daňo po nahrávce od Ciencialy, před prázdnou brankou mu však kotouč při zpracování přeskočil čepel.

Když byl v čase 54:17 vyloučen Helewka, sáhli Východočeši ke hře bez gólmana. Kacetla nejprve zachránila branková konstrukce, v 57. minutě mu však sebral čisté konto Kousal.

"První dvě třetiny nám nevyšly. Z naší strany to nebyl moc dobrý výkon. Třetí třetina se nám povedla, už jsme hráli hokej, jak bychom si představovali. V globálu se nám ale zápas moc nepovedl," prohlásil kouč poražených Marek Zadina.

Dynamo to pak zkusilo znovu s power-play, čehož využil k druhému zásahu Hrehorčák a uklidnil domácí.

"Hodně věcí bylo potřeba zlepšit a dneska jsme hráli opravdu výborně. Byli jsme nastavení tak, že chceme jet zpátky do Pardubic. Jsem rád, že to tak bude," řekl dvougólový hrdina Hrehorčák.

Oceláři Třinec – Dynamo Pardubice 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 14. M. Růžička (D. Voženílek, Helewka), 16. Hrehorčák (Čacho, Dravecký), 30. P. Vrána (Cienciala, Kundrátek), 59. Hrehorčák – 57. R. Kousal (Čerešňák, A. Musil). Rozhodčí: Hribik, Šír – Lhotský, Synek. Vyloučení: 3:5, navíc Voženílek, Helewka – A. Musil, Paulovič všichni 5 min. Využití: 1:1. Diváci: 5400 (vyprodáno). Stav série: 3:3.

Třinec: Kacetl – Marian Adámek, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Polášek, Šenkeřík – Hrehorčák, Čacho, Dravecký – M. Růžička, A. Nestrašil, D. Voženílek – L. Hudáček, Cienciala, Daňo – Helewka, P. Vrána, Miloš Roman – Kurovský. Trenér: Moták.

Pardubice: Will – Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, Hájek, Vála, od 41. navíc Michal Houdek – Hyka, L. Sedlák, Pánik – Radil, T. Zohorna, R. Kousal – M. Kaut, A. Musil, Paulovič – Vondráček, Poulíček, Mandát. Trenér: Zadina.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články