Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tomek podržel Brno, ale dostal gól po smolném odrazu. Mantinely by se měly zkontrolovat, usmíval se

Po pardubickém Milanu Kloučkovi má hrazení na Zimním stadionu Ivana Hlinky v Litvínově další oběť mezi extraligovými brankáři. Po týdnu a půl inkasoval rovněž v úvodních fázích zápasu po nepředvídatelném odrazu kotouče od zadního mantinelu také brněnský Matej Tomek. Smolný moment však dokázal velmi rychle hodit za hlavu a stejně jako Klouček nakonec vychytal svému týmu výhru s tříbodovým ziskem.

Brankář Komety Matej Tomek v utkání s Litvínovem
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

"Shodou okolností dobře vím, že Milan Klouček tady podobný gól dostal. Ještě před zápasem jsem si to prohlížel na videu a říkal si, že si na to dám pozor, ale ty mantinely jsou očividně nepředvídatelné. Ale to se stane. Chci se z toho poučit a jdeme dál," řekl čtyřiadvacetiletý slovenský brankář.

"Měl bych se o tom pobavit s Denisem Godlou, který je tady už druhým rokem a ví o těch mantinelech asi o něco víc. Ale život jde dál. Možná by bylo dobré nechat to zkontrolovat, možná to je záměrně, ale nechci samozřejmě nikoho podezřívat," smál se Tomek. "Ale když se to stane shodou okolností dvakrát za deset kol, tak tam asi něco nebude v pořádku," doplnil Tomek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov – Kometa Brno

Do dalšího průběhu utkání ho však celá situace, která skončila mimořádně snadným zásahem Martina Havelky, nijak nepoznamenala. "Bylo to mimo moji kontrolu, ale bylo před námi ještě asi 57 minut takže ten gól jsem vyhodil z hlavy a snažil se klukům pomoct ke třem bodům, což se povedlo a jsem za to rád, protože vývoj zápasu pro nás za začátku nebyl ideální," pochvaloval si Tomek.

Na obratu a těsné výhře 4:3 měl velký podíl. V utkání si připsal 36 úspěšných zákroků a ten nejlepší si schoval na 55. minutu, kdy hrála Kometa v oslabení a na jeho branku pálil bez přípravy zkušený domácí útočník František Lukeš.

"Měli přesilovku, někdo tam poslal křížnou přihrávku a já se snažil tam rychle dostat a zacpat co nejvíc prostoru, což se naštěstí i podařilo. Není možné být ale úplně spokojený, protože tři inkasované góly jsou pořád ještě hodně, i když vítězství samozřejmě bereme. Venku jsou však ty zápasy hodně těsné a i já musím odvádět lepší práci," zdůraznil Tomek.

Zatímco Litvínov zabředl hlouběji do krize sedmou porážkou v řadě, Kometa třetí neúspěch po sobě odmítla. "Jsme samozřejmě rádi, protože každý bod se počítá. A ty tři jsou po takovém průběhu ještě cennější, zvlášť pak na místě jako je Litvínov," řekl Tomek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články