Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kometa díky dobré druhé třetině přehrála Litvínov, který padl už pošesté v řadě

Už to vypadalo, že Litvínov ukončí černou sérii pěti porážek za sebou, ale přišla šestá. A to Chemici vedli po první třetině 2:0, jenže nezvládli druhou periodu 1:3 a celkově padli v 10. kole s hokejisty Komety Brno 3:4. O vítězství Jihomoravanů rozhodl Peter Mueller.

Hokejisté Komety slaví branku v Litvínově
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

"Padli jsme do útlumu a jsme psychicky křehcí. Děláme chyby, nějaká snaha tam je, ale už je vidět, že ta psychika svazuje ruce. První třetina byla dobrá, ale ta druhá nám vůbec nevyšla. Měli jsme dost přesilovek na to, abychom zápas zvrátili, jenže si v nich momentálně vůbec nepomáháme," uvedl kouč poražených Vladimír Országh.

Litvínovští dali hned zkraje duelu jasně najevo, jak moc touží opět zažít radost z vítězství, na které dosáhli naposledy 12. září. K vedoucímu gólu jim však pomohla i porce štěstí. Hostující gólman Tomek vyjel za branku za nahozeným pukem, jenže ten k němu vůbec nedoputoval, neboť se odrazil před brankoviště a Havelka z této pozice zkrátka musel skórovat.

V páté minutě byl kousek od zvýšení Pospíšil, jehož pokus rozezvučel brankovou konstrukci. Tým Vervy pak přečkal bez úhony první oslabení v zápase po Kolářově prohřešku. V deváté minutě hosté v obraně hodně zaspali, Kudrna našel Zdráhala a ten zblízka zvýšil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov – Kometa Brno

V úvodu druhého dějství mohl přidat třetí trefu domácích Lukeš, z ideální pozice však nedokázal překonat Tomka, který jeho pokus vytěsnil a udržel tak Brňany ve hře. Vzápětí Roth zasáhl nepříjemně pukem Jurčíka, po němž zbyla na ledě krvavá stopa a zamířil do kabin. Ve 25. minutě se za záda litvínovských obránců dostal Pavlík a po parádním zakončení snížil.

O čtyři minuty později už slavili hráči Komety vyrovnání. Mikyskův pokus usměrnil Mallet do branky bruslí. Dlouhá konzultace sudího s kolegou u videa sice nejprve skončila rozpažením na znamení toho, že gól nebyl uznán, ihned však následovala trenérská výzva hostů a vše bylo k nelibosti domácích jinak - 2:2.

Dění v extralize rozebral nový Hokej fokus podcast:

Rozhození Severočeši inkasovali ve 32. minutě potřetí, když se prosadil dorážející Rákos. Litvínov postavila alespoň trochu na nohy následující přesilovka, přestože v ní domácí příliš přesvědčiví nebyli. Ve 39. minutě se ale dočkali vyrovnávací branky. Hübl nejprve nepotrestal obrovskou Mikyskovu chybu při rozehrávce ve vlastním obranném pásmu, ale jen pár sekund nato si kapitán Vervy vše vynahradil.

Ve třetí třetině mohli pohnout stavem Irving a Zaťovič, ale neuspěli. Ve 45. minutě zakončoval bleskový výpad se Strakou Jarůšek, Tomek však předvedl vynikající zákrok. Brňané se vzápětí ubránili v oslabení a jen co byli znovu v pěti, Mueller vystihl Lukešovu rozehrávku a z pozice mezi kruhy prostřelil Godlu. Na začátku 52. minuty mohl Mueller přidat pojistku, tento minisouboj ale vyhrál Godla.

"Nechci nic házet na jednotlivé hráče. Jsme tu spolu jako jeden tým a já jsem ten první, který je za vše zodpovědný. Chyby dělají všichni, hráči i trenéři. Já si dobře uvědomuji situaci, v níž jsme přes ambice, které máme. Určitě dojde na nějaké rozhovory a uvidíme, co bude. Sám z boje určitě neutíkám, ale některé věci je potřeba probrat," prohlásil Országh.

Po chvilce zakončoval na druhé straně Irving, ani Tomek se však nenechal zahanbit. Litvínov pak měl k dispozici další přesilovku, v níž měl dvě šance Hübl a předchozí chybu mohl odčinit Lukeš, Kometa však držela těsné vedení. Jihomoravané ho uhájili i v minutu a půl dlouhé power-play Severočechů.

"První třetina byla z naší strany hodně špatná, soupeř nám utekl. Od druhé třetiny jsme začali hrát, dotahovali a jsme hrozně rádi, že jsme to dotáhli do vítězného konce," řekl asistent trenéra hostů Jiří Horáček.

10. kolo hokejové extraligy:

HC Verva Litvínov - HC Kometa Brno 3:4 (2:0, 1:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 3. Havelka (L. Stehlík), 9. P. Zdráhal (A. Kudrna), 39. V. Hübl (F. Lukeš, Stříteský) - 25. R. Pavlík (Kučeřík), 29. Mallet (D. Mikyska, Gulaši), 32. Rákos (Bartejs, Magee), 48. Mueller. Rozhodčí: Kika, Sýkora - Rampír, Bohuněk. Vyloučení: 1:5. Bez využití. Diváci: 2580.

Sestavy:

Litvínov: Godla - Irving, Hrbas, Stříteský, Balinskis, Zeman, P. Demel, D. Kolář - F. Lukeš, V. Hübl, P. Straka - P. Zdráhal, Estephan, A. Kudrna - Jarůšek, Gerhát, Pospíšil - Havelka, Jurčík, L. Stehlík. Trenér: Országh.

Brno: M. Tomek - Roth, Bartejs, Holland, Kučeřík, D. Mikyska, Gulaši - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Vincour, Krištof, L. Horký - R. Pavlík, Kollár, Haščák - Magee, Rákos, Mallet - T. Šoustal. Trenér: Kalous.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články