Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tady se hraje hokej, první liga je často boj a maso, říká Vampola

Téměř po třech letech si zahrál extraligu a hned za tři body. Hokejový útočník Petr Vampola, světový šampion z roku 2010, už oslavil sedmatřicetiny a využil možnosti střídavého startu z prvoligové Slavie, aby pomohl Kladnu k vítězství 3:1 nad Hradcem Králové. A moc si to užil.

Hokejový útočník Kladna Petr Vampola
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Vampola hrál extraligový zápas naposledy v březnu 2017 ještě za Mladou Boleslav. "Já už byl před třemi lety rozhodnutý, že skončím. Pak tam byl ale nějaký důvod, proč jsem se rozhodl pokračovat a bojovat v první lize, hlavně kvůli synovi," uvedl Vampola v rozhovoru s novináři.

"Extraliga je hokejová, hraje se tady hokej, je to fakt příjemnější. První liga je kolikrát boj a maso. Jsem rád, že jsem si to po třech letech mohl ještě vyzkoušet, a je to o to sladší, že jsme to zvládli za tři body," pochvaloval si Vampola po cenné výhře, jež byla pro Rytíře teprve druhá za posledních sedm duelů.

Svůj výkon hodnotit nechtěl. "Řeknu to asi tak, že jsem se cítil dobře. Celý zápas jsme hráli výborně týmově. Musím ale pochválit i Hradec, který hrál také dobrý hokej. My jsme byli o něco šťastnější. Zápas jsme zvládli týmově úplně na jedničku, od gólmana až do posledního hráče to byl dobrý výkon," uvedl Vampola.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kladno - Hradec Králové

Zápas proti ambicióznímu sokovi si užíval po všech stránkách. "Vyhráli jsme a za to jsem moc rád. Doufám, že jsem tomu i nějak pomohl. Bylo tady hodně lidí a abych řekl pravdu, tak jsem se na to těšil. Ten zápas se nám povedl, takže spokojenost," konstatoval Vampola.

Od fanoušků se mu dostalo vřelého přijetí. "Určitě je to příjemné. Přišlo mi i spoustu zpráv, když se oznámilo, že mám nastoupit. V tomto věku je to o to příjemnější, že lidé nezapomínají a dokážou ohodnotit tu práci v minulé sezoně. I kluci byli rádi, že jsem tady, to je pro mě v těchto letech největší odměna po mé kariéře. Toho si nejvíc vážím."

V útoku nastoupil s Jakubem Strnadem a Tomášem Redlichem. "Musím říct, že se mě i trenéři ptali, s kým bych třeba rád hrál a s kým by mi to vyhovovalo. Rovnou jsem řekl, že bych chtěl hrát se Strnym a s Réďou, protože jsme spolu odehráli celou minulou sezonu. Jsou to poctiví kluci, makáči jako já. Přišel jsem proto, abych pomohl a nechal na ledě maximum, co můžu. Myslím, že jsme to splnili," řekl Vampola.

Jeho start byl na spadnutí už před reprezentační pauzou, ale Mladá Boleslav, která na něho vlastní práva, byla proti. "Vložil se do toho ale majitel Slavie, jenž mi řekl, že je mi vděčný za to, co odvádím na Slavii. S tím, že by mi rád vyhověl. Spojil se s Boleslaví, nějak se to domluvilo. Jsem rád, že jsem si to mohl na starý kolena zkusit, zda člověk ještě má na ten vrcholový hokej. Věřím, že jsem nezklamal," sdělil Vampola.

Nevěděl ale, do kolika dalších zápasů za Kladno ještě nastoupí, byť o něho trenéři mají zájem. "Řekl bych, že se budeme domlouvat zápas od zápasu tady s vedením Kladna, nebo přímo s Jardou (Jágrem). Zítra hraju za Slavii důležitý zápas proti Vsetínu a chci jí zase pomoci za to, že mi pomohli si to dnes vyzkoušet v extralize. Uvidíme, co bude dál," řekl po pátečním zápase.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články