Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Kladno táhl za třemi body Zikmund, Hradec prohrál potřetí za sebou

Stále bez zraněného Jaromíra Jágra hokejisté Kladna po dvou porážkách zabrali. Doplatil na to Hradec Králové, který tak prodloužil svou sérii porážek už na tři. Dvěma góly se na výhře kladenského celku podílel útočník Ladislav Zikmund, který se trefil ve čtvrtých minutách první i druhé třetiny, třetí gól přidal v závěrečné třetině Jakub Strnad. Za hosty snížil na konečných 1:3 Radek Smoleňák.

Sport
zdroj: ČT4

Rytíři nastoupili ve vánočních dresech. V jejich sestavě sice opětovně chyběl hrající majitel Jaromír Jágr, ale týmu už po dohodě prvoligové Slavie s Mladou Boleslaví mohl díky střídavému startu vypomoci jiný zkušený útočník a mistr světa z roku 2010 Petr Vampola.

"Petrův výkon v utkání se nám líbil. Hrál moc dobře. Zítra bude hrát zase za Slavii, pak se domluvíme, co a jak bude dál. Zda s námi pojede i v neděli do Varů. Máme zájem, aby tomu tak bylo, i když by to pro něho byl třetí zápas ve třech dnech. Jsme domluvení, že si zítra po zápase první ligy budeme volat," řekl kouč vítězů David Čermák.

Kladnu vyšel vstup do zápasu, když ve čtvrté minutě Zikmund nijak nekomplikoval koncovku přečíslení tři na dva a z bodu pro vhazování prostřelil Mazance. Hosté pak měli o něco výraznější náznaky šancí, jenže Godla zabránil vyrovnat Klímovi, Šaldovi i Paulovičovi.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kladno - Hradec Králové

"Bylo důležité, že jsme dali první gól. Bylo tam riskantní nahrávat, tak jsem radši vystřelil a trefil to. Dáváme si teď trochu více pozor na obranu a myslím, že se nám to i dnes dařilo," sdělil Zikmund.

Strážce domácí branky uhájil Kladno od pohromy i ve 28. minutě před dotírajícím Rákosem. Další šanci nedokázal zužitkovat Paulovič.

Krátce po něm se výborně natlačil do zakončení Machač, ani Mazanec se ale nenechal zahanbit. Bezchybně si pak vedl také proti Stachovi, takže do závěrečné dvacetiminutovky zůstal zápas zcela otevřený.

Přesně po 42 odehraných minutách se ale poprvé v utkání vylučovalo a po O'Donnellově pokusu se z dorážky prosadil v polovině Klímova trestu na brankovišti dostatečně důrazný Zikmund. "Ten druhý gól byl důležitý, že jsme se nemuseli bát o výsledek. Pak už jsme si zápas dobře kontrolovali," řekl Zikmund.

V 53. minutě pak dodal klid domácím třetím zásahem Strnad. Kladenský brankář Godla přišel o nulu až na konci 57. minuty, kdy snížil Smoleňák. Středočeši dokázali dohrát duel bez jediného vyloučení.

"Musím říct, že to nám hrozně pomohlo. Mohli jsme točit všechny čtyři pětky pořád dokola, nebylo to o tom, že oslabení nám hrají hlavně dvě dvojice. Když je těch trestů hodně, jsou ti hráči pak unavení. Dnes jsme to ale mohli točit. A bylo super, že jsme Hradci nedali prostor v přesilovce," ocenil disciplinovanost svých svěřenců Čermák.

Kouč hostů Tomáš Martinec považoval výhru Rytířů za zaslouženou. "Domácí měli od začátku výborný pohyb, pomohli si brzkým gólem, výborně forčekovali a hráli aktivně. Bojovali o každý puk. Měli jsme velký problém se přes ně prosadit. A přestože jsme si vypracovali i velké příležitosti, nebyli jsme schopní dát gól. Naše snížení přišlo pozdě," řekl Martinec.

Rytíři Kladno - Mountfield Hradec Králové 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 4. Zikmund (Hovorka, A. Lakos), 44. Zikmund (Bílek, O'Donnell), 53. J. Strnad (Redlich, Kehar) - 57. Smoleňák (Cingel). Rozhodčí: Jeřábek, Šindel - Pešek, Malý. Vyloučení: 0:2. Využití: 1:0. Diváci: 4166.

Kladno: Godla - B. Nash, Austin, A. Lakos, Kehar, Zajíc, Zelingr - Bílek, Stach, O'Donnell - Hovorka, P. Machač, Zikmund - J. Strnad, Vampola, Redlich - Hajný, T. Kaut, Melka - od 21. navíc Š. Bláha. Trenéři: D. Čermák a Lidický.

Hradec Králové: Mazanec - Zámorský, Linhart, F. Pavlík, Šalda, Cibulskis, Rosandič, Pilař - Smoleňák, Cingel, M. Chalupa - Jergl, K. Klíma, Červený - Paulovič, Koukal, Miškář - Rákos, Kubík, Dragoun. Trenéři: V. Růžička a T.

Martinec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články