Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ta naše třináctka by neměla být nešťastná, řekl po hattricku útočník Lenc

Raz, dva, tři - první hattrick v extralize dal liberecký útočník Radan Lenc, odnesla to Sparta. Bílí Tygři porazili Pražany i potřetí v sezoně a v tabulce snížili jejich náskok jen na bod, navíc mají dva zápasy k dobru.

Radan Lenc
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

"Myslím, že toto je můj první hattrick. Drahé to bude asi dost, ale když jsou ty Vánoce, mohl by být pokladník hodnější," pousmál se Lenc v rozhovoru s novináři po výhře 4:1.

Lenc v první třetině otevřel skóre, ve druhé vrátil svému týmu vedení a hned na začátku závěrečné části upravil na konečných 4:1. "Jsem rád, že jsme proměnili šance, ale bylo jich víc, i v minulém utkání. Je tedy stále na čem pracovat a nesmíme se uspokojit," řekl osmadvacetiletý útočník.

Liberec dnes bodoval potřinácté v řadě. "V kabině máme výbornou atmosféru, sbíráme body, všechno se na sebe nabaluje. Je to hodně pozitivní. Když se budeme držet našeho herního plánu, tak nevidím důvod, proč by třináctka měla být nešťastná," uvedl Lenc, který si dnes připsal asistenci i u čtvrtého gólu svého týmu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Liberec - Sparta

Severočeši podle jeho slov proti lídrovi soutěže podali koncentrovaný a dobrý výkon. "Hráli jsme výborně organizovaně, nedělali jsme zbytečné chyby a nekomplikovali jsme si to v obraně. Celý zápas jsme celkem kontrolovali, i když tam bylo spoustu vyloučení a přesilovek," řekl Lenc, který zároveň ocenil spolehlivý výkon brankáře Dominika Hrachoviny. "Hlavně na začátku druhé třetiny to výborně pochytal a udržel nás ve hře. Díky němu jsme vyhráli," dodal.

Tygři si výhry cenili i proto, že v jejich sestavě chybí zranění Michal Bulíř a Michal Birner, další důležitý hráč Tomáš Filippi odešel tento týden do KHL. "Nehrají nám hráči, o které jsme se mohli opřít třeba v přesilovkách, a tak to musíme vzít za ně. Já jsem strašně rád, že jsme schopní i bez nich vyhrávat," uvedl Lenc. "Jestli je nahradím? To je těžká otázka. Určitě ani jednoho z nich nenahradím, ale musím udělat všechno proto, abychom díru po nich zacelili. A jsem rád, že se nám to daří," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články