Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Svačina oslavil sedmistý zápas gólem. Sváčo, fantazie, napsala mu máma

Vítězným gólem oslavil vítkovický hokejista Vladimír Svačina svůj 700. extraligový zápas. Třiatřicetiletý útočník jím rozhodl o vítězství Ostravanů nad Mladou Boleslaví 3:2. Svačinův moment přišel jen 27 sekund po vyrovnávacím gólu Středočechů na 2:2 v úvodu třetí části. Mezi prvními gratulanty byla maminka, která mu v době utkání hlídala děti.

Vladimír Svačina v dresu Vítkovic
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Vítkovický forvard ale po souhře s Patrikem Kochem bryskně vrátil výhodu na domácí stranu. "Oni měli šanci a Míra Svoboda to vyrazil rovnou ke mně. Tak jsem ten puk vzal, jeli jsme do dvou s Kochem, posunul mu puk do strany a viděl jsem, že protihráč mě chce trochu trefit. Uhnul jsem mu a to si myslím, že rozhodlo. Když mi to Paťa vrátil, tak jsem tam byl sám a hned jsem věděl, že to zkusím přetáhnout na tu zadní tyčku," popsal svou vítěznou trefu ze 42. minuty.

Rodák ze Studénky si na statistiky nepotrpí. Ty mu hlídají další členové rodiny. "Jestli to je sedmisté utkání, to fakt neřeším. To spíše hlídá brácha nebo rodiče. Mně je to jedno. Hezké je, že jsme vyhráli a já mohl pomoct gólem," podotkl Svačina.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Mladá Boleslav

Maminka byla také jednou z prvních gratulantů. "Brácha mi říkal, že do tisícovky mám ještě daleko, takže asi. Ale mamka mi vede kroniku a napsala mi: 'Sváčo, fantazie.' Právě teď mi hlídá děti, tak nemá čas na dlouhé zprávy," usmál se Svačina.

Podle zkušeného útočníka bylo pro Vítkovice v utkání důležité, že pokaždé rychle odpověděli na vyrovnání Mladé Boleslavi. "I na 2:1 jsme dokázali rychle odpovědět. Je to lepší, když dostaneme gól a odpovíme stejně. Odvedli jsme jako mančaft fantastickou práci. Do konce třetí třetiny jsme si plnili plán a Bolka neměla absolutně nic ve třetí třetině," dodal Svačina.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články