Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vítkovice i bez Holaně zdolaly Mladou Boleslav, která musí o čtvrtfinále ještě zabojovat

Ostravskému klubu na střídačce chyběl kvůli pozitivnímu testu na covid-19 kouč Miloš Holaň. Jeho svěřenci ale úkoly splnili na jedničku a v dohrávce 7. kola extraligy porazili hokejisty Mladé Boleslavi 3:2. Dva body zapsal Jan Hruška a Vladimír Svačina.

Dominik Lakatoš přihlíží brance Vítkovic proti Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Svačina tak oslavil svůj jubilejní 700. zápas v domácí nejvyšší spoutěži. Domácí zdolali Mladou Boleslav i počtvrté v sezoně a jsou znovu blíže umístění v první osmičce. "Sedmisté utkání neřeším, to spíše hlídá brácha nebo rodiče. Mně je to jedno, hezké je, že jsme vyhráli a já mohl pomoct gólem," řekl Svačina.

Ostravané do zápasu nastoupili bez kouče Miloše Holaně, který měl pozitivní test na covid-19, ale ještě více improvizovat museli hosté, kteří díry po několika marodech museli zacelit i nasazením obránce Bernada do útoku.

Vítkovice po posledních vítězstvích znovu zahájily aktivně. Ale v úvodní rychlé přesilovce se neprosadily, a poté co vzápětí musely naopak ubránit dvě přesilové hry soupeře, byly blízko vedoucí trefě, kterou však Kovářovi zastavila tyčka mladoboleslavské branky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Mladá Boleslav

Ostravany znovu nastartovala jejich elitní formace, která poslední zápasy hraje v excelentní formě. Po kombinaci v přesilovce se z nepovedené Svačinovy rány stala asistence, kterou do hostující brány dopravil ve 28. minutě zblízka Krenželok.

I následující vítkovická přesila přinesla gól, tentokrát však na druhé straně. Chybnou vítkovickou rozehrávku zachytil Cienciala a sólo od modré čáry zakončil úspěšným blafákem. "Problém byl v tom, že vždy poté, co jsme srovnali skóre, jsme si vzápětí nechali dát hloupé góly. A ty vždycky srazí tým psychicky dolů. Hráčům rozhodně nemůžeme vyčíst, že by se nesnažili. Ale dnes vyhrál ten chytřejší," uvedl mladoboleslavský trenér Pavel Patera.

Rychlou odpověď však zosnovala znovu první vítkovická řada a brejk s vyraženou Hruškovou ránou v 36. minutě dokončil dorážkou Pyrochta.

V čem je systém Mladé Boleslavi tak výjimečný? Poslechněte si nový Hokej fokus podcast:

Domácí v úvodu třetí části přestáli další oslabení, jenomže sotva se vrátili do pěti, doklepl puk za Svobodu Bičevskis.

Reakce však snad ani nemohla být rychlejší. Už po 27 sekundách opět strhla vedení na vítkovickou stranu jejich vedoucí řada zásluhou Svačiny, který si vyměnil kotouč s Kochem a překonal Růžičku potřetí.

"I na 2:1 jsme dokázali rychle odpovědět. Je to lepší, když dostaneme gól a odpovíme stejně. Odvedli jsme jako mančaft fantastickou práci. Do konce třetí třetiny jsme si plnili a Bolka neměla absolutně nic ve třetí třetině," řekl Svačina.

Vítkovice mohly přidat i uklidňující čtvrtou trefu, Schleiss ani Stach však puk do branky nedostali. Hosté tak v závěru mohli sáhnout k power-play, ale domácí jejich závěrečný tlak přečkali.

"Jsme šťastní, že jsme vyhráli, protože to byl těžký zápas s výborným soupeřem. Do kabiny patří velká pochvala za to, jak jsme to zvládli," dodal vítkovický asistent Radek Philipp, který při Holaňově indispozici tým koučoval.

Dohrávka 7. kola hokejové extraligy:

HC Vítkovice Ridera - BK Mladá Boleslav 3:2 (2:1, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 28. L. Krenželok (J. Hruška, Svačina), 36. Pyrochta (J. Hruška), 42. Svačina (Koch) - 33. Cienciala, 42. Bičevskis (Claireaux, J. Stránský). Rozhodčí: Horák, Mrkva - Lederer, Rampír. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Bez diváků.

Sestavy:

Vítkovice: Miroslav Svoboda - Gewiese, Galvinš, L. Kovář, Pyrochta, R. Černý, Koch - Lakatoš, J. Hruška, L. Krenželok - Irgl, J. Mikyska, Svačina - Dej, Flick, Mallet - Schleiss, Stach, Fridrich. Trenér: Philipp.

Mladá Boleslav: J. Růžička - Pláněk, Dlapa, Šidlík, D. Moravec, Fillman, Allen - J. Stránský, Bičevskis, Bernad - D. Šťastný, O. Najman, P. Kousal - Jääskeläinen, Claireaux, Cienciala - Kotala, G. Szturc, Flynn. Trenéři: R. Rulík a P. Patera.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články