Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
SP ve vodním slalomu 2024

Straka: Musíme si v hlavách srovnat, co chceme hrát. Ve druhé třetině jsme neměli nic

Útočník Petr Straka zvyšoval proti Kometě Brno na nadějných 2:0 a podařilo se mu trefit po dlouhých 23 zápasech. Litvínov ale s brněnským výběrem prohrál nakonec v prodloužení 2:3. Devětadvacetiletý hokejista neví, co stálo za zhoršeným výkonem týmu ve druhé polovině utkání, ale soudí, že by si s ostatními hráči měli rozmyslet, jak ve vedení hrát.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Brno

"Z naší strany byla první třetina dobrá. Využili jsme šance, které jsme měli, odskočili jsme. Kometa pak tlačila, ale já si nejsem úplně jistý, zda je to tím, co dělali oni, nebo tím, co jsme dělali my. Z nějakého důvodu máme ve druhých třetinách problém a zase jako kdybychom se zalekli vedení a báli se, že ho ztratíme," řekl Straka.

Hosty nastartovalo snížení v závěru druhé třetiny. "Místo toho, abychom hráli tak, jak jsme hráli v první třetině –⁠ kde tedy Kometa měla také šance, to si nebudeme nic nalhávat –⁠ jsme v té druhé neměli vůbec nic. Jako kdybychom se snad báli vyhrát. Těžko říct, co za tím je. Byly části zápasu, kdy to ty parametry mělo, ale pak také ty, kdy to bylo horší," přiznal Straka.

"Musíme si srovnat v hlavách, co chceme hrát. A toho se držet. Kometa byla dneska hratelná, už jsem je viděl hrát lepší zápasy. Ale šli si za tím, byli hladoví a nakonec se jim podařilo to otočit. Na to ale nemůžeme koukat, protože soupeři budou všichni hladoví, tabulka je našlapaná, všichni potřebují body a my musíme hrát tak, abychom je dělali taky," dodal.

Straka se s ohledem na výsledek nemohl naplno těšit z gólu, jímž ukončil čekání na gólovou radost. Protáhlo se na čtvrt roku. "Ani jsem to radši nepočítal," přiznal s hořkým úsměvem.

"Jsem samozřejmě rád, že to vyšlo, protože už to byla docela doba... Nakonec takový pašerák, jak tomu říkám, i když to šance docela byla. Jsem hodně rád, že to tam spadlo, ale na druhou stranu už mi také není dvacet a vím, jakou mám roli v týmu a co se ode mě čeká. Vím, že dokážu být týmu prospěšný i bez gólů. I když je samozřejmě chci jako útočník dávat. Šancí jsem měl mraky, ale pro mě je důležité si odpracovat to, co je dobré pro tým. A odpracovat to na sto procent," prohlásil Straka.

Věří však, že čtvrtým gólem sezony, vedle nichž má na kontě ve 36 startech ještě devět asistencí, by se mohlo blýskat na lepší časy. "Doufám, že se to snad trošku zlomí a přijde i štěstí v zakončení. Měl jsem i pár zápasů, kdy jsem byl v útlumu. Když jsme hráli (koncem listopadu) s Vítkovicemi a hned pak v Hradci, tak jsem měl dvakrát prázdnou bránu a jsem přesvědčený, že jsem neudělal vůbec nic špatně, ale ten puk prostě dvakrát skočil takovým způsobem, že to nešlo do brány, já to netrefil."

Sám na sobě pak cítil, že to na něm zanechalo stopy. "Což samozřejmě není správně, ale není to pak jednoduché. Tím spíš, když nás tyhle nevyužité šance stály ve výsledku body. Chvilku mi trvalo, než jsem se s tím srovnal a hodil to za hlavu. Člověk si pak musí v hlavě srovnat, co musí udělat, aby se do těch šancí dostal a byl v nich úspěšný, aby věřil, že se nějaká ujme," konstatoval Straka.

"Když si pak drtíte hlavu tím, že nedáváte góly, je to jako kdybyste si v základním táboře pod Mount Everestem lámali hlavu nad tím, co budete dělat nahoře. Je třeba se odrazit od maličkostí a věřit tomu, i když je pak samozřejmě těžký si v té šanci věřit, že dáte gól, když víte, že z posledních střel tam žádná nespadla. Ale je třeba pořád pracovat, jít si za tím a makat, makat, makat," doplnil Straka.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články