Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Sparta si připsala osmou výhru v řadě, v nájezdech porazila Zlín

Praha - Hokejisté Sparty porazili v dohrávce 41. kola extraligy Zlín 4:3 po samostatných nájezdech. Pražané si připsali osmou výhru v řadě a snížili náskok vedoucího Liberce na deset bodů. Dva góly si v dresu vítězů připsal útočník Miroslav Forman, který také zápas rozhodl.

Kanadský gólman Taylor, který posílil Spartu těsně před uzávěrkou přestupů, zůstal na střídačce a kryl záda Pöpperlemu. První šance patřily hostům, ale Čech a po něm Bukarts neuspěli. V 11. minutě se naopak prosadil Forman, když byl jako první u puku, který po Kumstátově teči před Kašíkovým brankovištěm dopadl po obloučku těsně před brankovou čáru.

V polovině 17. minuty už si Čech poradil lépe. Zakončil snadno do prázdné branky po akci Šťastného, jenž sám řešil přečíslení dvou na jednoho, vylákal na sebe Pöpperleho a poslal puk před branku, kde ho minuli dva sparťané. Pražané si stihli vzít vedení zpět 27 vteřin před přestávkou, když se pohotovou dorážkou prosadil bek Eminger.

Zkraje druhé části bylo vyrovnáno a velkou měrou k tomu přispěl Pöpperle, jenž pomalu reagoval na projektil z Marunovy hole, odražený od zadního hrazení, a srazil si do sítě Říčkovu dorážku z velkého úhlu. Po dalším Pöpperleho zaváhání vyřešili potíže v brankovišti domácí obránci.

V polovině utkání Pech zavezl puk do obranného pásma Beranů, kde si ho převzal bek Mikuš, parádní stahovačkou se dostal až před Kašíka, jenže při zakončení pálil pouze do něho. Akce ale pokračovala, neboť Sparta získala kotouč znovu, Pech ho po objetí branky předložil Kudrnovi a bylo to 3:2. Z dorážky se pak ale zapsal mezi střelce Čachotský a opět vyrovnal.

Pohnout vývojem skóre mohl ve třetím dějství jako první Přibyl, jenže k překonání Kašíka byl až příliš blízko. Na konci 45. minuty sahal po důležité trefě dokonce v oslabení Říčka - Pöpperle vytěsnil puk na horní tyč. Na druhé straně mohl vzápětí vstoupit do Klubu hokejových střelců deníku Sport domácí kapitán Hlinka, jenže Kašík byl proti.

V 51. minutě se kotouč po Švrčkově pokusu od modré čáry zastavil na pravé tyči za Kašíkovými zády a začaly dostihy o to, kdo u něj bude dříve. Vyhráli je hosté a odpálili ho do bezpečí. Zlín v závěru urputně bránil bod, o který ho mohl připravit Sabolič, jeho rána z dobré pozice na konci pěkné individuální akce byla ale sražená.

Přesně 117 vteřin před vypršením základní hrací doby byl vyloučen Mikuš a Zlín mohl rozhodnout, se zakončením však příliš váhal a prodloužení neodvrátil. V něm byli naopak krátce po sobě vyloučení Kotvan a Žižka a 103 sekund v pěti proti třem hrála Sparta. Z dorážky dostala puk do branky, ale až po odpískání. Došlo tudíž až na nájezdy, které skončily už po druhé sérii a přesných zásazích Formana s Netíkem.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlas utkání Sparta - Zlín

HC Sparta Praha - PSG Zlín 4:3 po sam. nájezdech (2:1, 1:2, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 11. Forman (Kumstát, J. Mikuš), 20. Eminger (Forman, J. Hlinka), 30. A. Kudrna (Pech, Dragoun), rozhodující sam. nájezd Forman - 17. F. Čech (D. Šťastný, Čachotský), 22. Říčka (Maruna), 37. Čachotský (Urbanec). Rozhodčí: Hradil, Souček - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:6. Bez využití. Diváci: 7520.

Sparta: Pöpperle - Eminger, Polášek, Piskáček, Švrček, Hrbas, J. Mikuš, Kalina - Netík, Přibyl, Buchtele - Hamilton, Klimek, Sabolič - Forman, J. Hlinka, Kumstát - A. Kudrna, Pech, Dragoun. Trenéři: Jandač a Moták.

Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Řezníček, Urbanec - Bukarts, P. Holík, Říčka - Ondráček, Cibák, Maruna - Štumpf, Roman Vlach, O. Veselý - Čachotský, D. Šťastný, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Zdeněk Moták (Sparta): "Do utkání jsme špatně vstoupili a nabídli soupeři v té první pětiminutovce pár šancí, které kdyby proměnil, tak jsme měli asi problém. Obecně v celém duelu jsme udělali hodně individuálních chyb a nabízeli jsme soupeři střelecké pozice a šance, z nichž mohl skórovat. Třikrát se mu to také podařilo. Naším problémem byly dnes také přesilové hry. V prodloužení těch pět na tři se nám také nedařilo, když jsme mohli rozhodnout. Museli jsme si počkat do penaltového rozuzlení."

Juraj Jurík (Zlín): "Výsledek je podle mě spravedlivý. Myslím, že hra byla vyrovnaná a výsledek 3:3 tomu odpovídá. Šance byly na obou stranách, naše mužstvo bych pochválil za to, že se dokázalo třikrát vrátit do zápasu a vždy srovnat, když jsme prohrávali. Pro nás je každý bod dobrý a důležitý, navíc teď z ledu Sparty."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články