Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Po Jandačovi povede Spartu od příští sezony Kalous

Praha - Hokejisty extraligové Sparty bude od příští sezony trénovat Jiří Kalous. Nahradí Josefa Jandače, který převezme reprezentaci. Jedenapadesátiletý kouč podepsal s Pražany dvouletou smlouvu, jenž začne platit 1. května.

"Měli jsme na uvolněnou pozici trenéra několik kandidátů v Čechách i v zahraničí. Vybírali jsme z osobností, o kterých jsme přesvědčeni, že zvládnou specifické nároky sparťanského prostředí," uvedl předseda představenstva klubu Petr Bříza.

Současné působení v klubu a reprezentaci není na škodu

Společně s Kalousem bude na střídačce působit i Zdeněk Moták, který je i současným Jandačovým asistentem. Sparta navíc plánuje angažovat ještě jednoho trenéra, neboť Kalous by měl jako asistent pokračovat i u národního týmu, který čeká například na začátku sezony Světový pohár. "Jeho působení u reprezentace rozhodně není pro Spartu na škodu, naopak v něm vidíme mnoho pozitiv," řekl Bříza.

Kalous u národního týmu působí i v současnosti, stejně jako Jandač je jedním z asistentů Vladimíra Vůjtka staršího. Na klubové úrovni naposledy vedl Třinec, u Ocelářů ale na vlastní žádost v listopadu po sérii porážek rezignoval. V minulosti vedl Liberec, řadu let byl asistentem ve Slavii. Společně s Jandačem a poté i Václavem Sýkorou vedl i Lev Praha v Kontinentální lize. Krátce i jako hlavní kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Kalous nově povede Spartu

Kalous: Je to pro mě velká čest

"Až do konce dubna je sparťanským trenérem Josef Jandač a já zůstávám v ústraní," uvedl Kalous, který nechce žádným způsobem zasahovat do práce současného realizačního týmu. "Až 1. května se naplno pustím do práce v novém klubu, kam se moc těším. Je to pro mě velká čest dostat nabídku od klubu s takovou tradicí a ambicemi," podotkl Kalous.

Přehled o situaci v klubu má. "V extralize dlouhodobě pracuji a Sparta pro mě byla jedním ze soupeřů, na které jsme se vždy hodně připravovali, takže mám o tomto týmu přehled," dodal Kalous, který v letech 2003 a 2008 slavil společně s Vladimírem Růžičkou titul ve Slavii. Ve své sbírce má i čtyři stříbrné medaile, naposledy loni s Oceláři.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články