Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Sparta uspěla ve Vítkovicích, na výhru se ale hodně nadřela

Ostrava - Hokejisté Sparty zvítězili ve 42. kole extraligy ve Vítkovicích 3:2. Upracovanou výhru favorita zařídil devět minut před koncem útočník Tomáš Netík. Sparta tak vyhrála sedmé utkání v řadě a Vítkovice dokázala porazit podesáté z posledních jedenácti utkání.

Vítkovice - Sparta
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Navzdory diametrálně odlišné momentální formě obou týmů Vítkovice vstoupily do utkání lépe. Už v páté minutě Kolouch využil hostujícího zaváhání ve středním pásmu, za obranu puk naservíroval Vandasovi, který si zblízka s Pöpperlem poradil brilantně provedenou kličkou. Ani pak to nebyla Sparta, kdo diktoval a řídil tempo hry. Hosté sice byli silnější na puku, ale ofenzivně toho mnoho nevymysleli.

Vydřené vedení však v 18. minutě úplně znehodnotnil Sloboda, jehož křížnou přihrávku na útočné modré čáře zachytil Pech a po dlouhém sólu puk protlačil po ledě za Dolejše. Pražané výrazněji zabrali až v nástupu do druhé části. Z jejich pětiminutového tlaku se urodil i vedoucí gól: nekrytý Kumstát snadno do branky dopravil vyraženou střelu Formana. Ale pak dominance hostů znovu v tichosti vyšuměla.

Gólovou pobídku z první části Sparta soupeři vrátila v 35. minutě: po kiksu ve středním pásmu se domácí dostali do přečíslení tři na jednoho, které Štencel vyřešil bezchybnou přihrávkou na zakončujícího Balána. Vítkovice mohly ze slabších chvil Sparty vytěžit ještě víc, ale Kafka z úniku bekhendem minul. Víc příležitostí měli i v závěru překvapivě Ostravané.

Jenomže tragicky sehrané přesilovky podtrhli i v krátké výhodě pět na tři a Zdráhal pak Pöpperleho nepřekonal ani ze sólového nájezdu. Aktuální mizérii Vítkovic tak v 51. minutě završil Netík, který po nenápadné situaci zůstal sám před Dolejšem a dorazil za jeho záda puk odražený od zadního hrazení. Domácí se i v závěru hrnuli za vyrovnáním. Měli tlak i několik závarů, ale Sparta těžce vybojované body už nepustila.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Sparta Praha

HC Vítkovice Steel - HC Sparta Praha 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 5. Vandas (Kolouch, Kucsera), 35. Balán (Štencel) - 17. Pech, 23. Kumstát (Forman, J. Hlinka), 51. Netík (Polášek, Eminger). Rozhodčí: Baluška, Müllner (oba SR) - Bryška, Lukš. Vyloučení: 4:7, navíc Hovorka (Vítkovice) 10 minut. Bez využití. Diváci: 6228.

Vítkovice: Dolejš - Kovář, Kudělka, Štencel, Philipp, Sloboda, Klok - Olesz, Balán, Szturc - Vandas, Kolouch, Kucsera - P. Zdráhal, Burger, Hovorka - Tomi, Strapáč, P. Kafka. Trenéři: Svozil a Petr.

Sparta: Pöpperle - Eminger, Polášek, Čajkovský, Švrček, Hrbas, J. Mikuš, Kalina - Netík, Přibyl, Buchtele - Hamilton, Klimek, Sabolič - Forman, J. Hlinka, Kumstát - M. Procházka, Pech, Dragoun. Trenéři: Jandač a Moták.

Jakub Petr (Vítkovice): "Bylo to vyrovnané utkání, které bohužel rozhodly naše vyložené neproměněné šance Zdráhala a Kafky za stavu 2:2. Hráče ale musíme pochválit za přístup. Sparta nám ve druhé polovině první třetiny dělala problémy, ale jinak jsme to zvládali. Bohužel jsme se nevyvarovali chyb a tři góly jsme soupeři doslova darovali. S naší střeleckou potencí proti takovým soupeřům z čelní čtyřky pak nemůžeme myslet na vítězství. Musíme se už dívat pod sebe, naši pronásledovatelé dnes naplno zabodovali."

Zdeněk Moták (Sparta): "Bylo to vyrovnané utkání. Domácí do něj dobře vstoupili, byli agresivní v pohybu, v bruslení. My se do zápasu dostali až někdy kolem desáté minuty první třetiny, ale ve druhé třetině nás zastavila série vyloučení. Nemohli jsme hrát v pěti a ta třetina byla z naší strany taková rozháraná. V třetí třetině se nám naštěstí podařilo vstřelit branku, která se ukázala jako vítězná."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články