Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

SOUHRN 53. KOLA: Hradec zvládl derby a jako bonus už vede extraligu, Kometa porazila Spartu

Dlouho Třinec odolával, ale po 53. kole hokejové extraligy už dochází ke střídání na prvním místě. Hradec Králové vyhrál východočeské derby s Pardubicemi 4:1 a navíc se dostal v tabulce o skóre před Oceláře. Ve druhém šlágru kola Kometa Brno porazila doma 2:1 rivala Spartu. Litvínov bojuje o předkolo play-off, jenže zatím neúspěšně, zapsal čtvrtou porážku v řadě. V Plzni padl 3:4 po prodloužení. Jedenáctá Olomouc Vervě odskočila už na pět bodů, v sestavě už s Davidem Krejčím porazila Liberec. V bitvě o naději před hrozbou sestupu ve čtvrtek Zlín doma porazil Kladno 3:2.

Radost hokejistů Hradce Králové
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Pardubice - Hradec Králové 1:4

Zvládnuté východočeské derby a posun na první místo, perfektní den pro Mountfield. Hokejisté Hradce Králové si odvezli z Pardubic vítězství 4:1 v 53. kole extraligy. Hosté zvítězili popáté v řadě, k čemuž přispěl dvěma góly Jakub Lev.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice – Hradec Králové

Mladá Boleslav - České Budějovice 4:1

Domácí zastavili šňůru porážek na čísle šest, hosté po sedmi výhrách klopýtli. V Mladé Boleslavi se v 53. kole hokejové extraligy ukončovaly dvě série. Bruslaři zvítězili především díky první třetině (2:0) nad Českými Budějovicemi 4:1.

Plzeň - Litvínov 4:3 v prodloužení

Minuta a tři sekundy dělily hokejisty Litvínova od zisku kýžených tří bodů, mají ale pouze jeden. Verva v utkání 53. kola extraligy vedla v Plzni 3:2, jenže v závěru vyrovnal Jan Schleiss a v prodloužení o výsledku 4:3 pro domácí rozhodl bek Lukáš Kaňák, jenž přidal ještě dvě asistence. Severočeši poprvé po třech zápasech alespoň bodovali a unikli čtrnáctému Kladnu na rozdíl dvou bodů.

Olomouc - Liberec 3:2 v prodloužení 

Lehká komplikace a posunutý začátek utkání o 40 minut kvůli problémům s rolbou domácí nerozhodily. V utkání 53. kola extraligy si připsala Olomouc už s navrátilcem z olympijských her Davidem Krejčím vítězství 3:2 v prodloužení nad Libercem. Právě reprezentační útočník připravil rozhodující trefu pro kapitána Jiřího Ondruška. Hanáci zabrali po dvou prohrách a posunuli se z 12. na 11. místo. Osmý Liberec ve vzájemných duelech s "Morou" prohrál popáté za sebou.

Brno - Sparta Praha 2:1

Po Třinci uzmula Kometa i skalp rivala Sparty. Brněnští hokejisté ve středu přehráli lídra tabulky extraligy Oceláře 3:2 po prodloužení a v utkání 53. kola pak porazili Pražany 2:1. Obě branky vstřelil forvard Luboš Horký.

Předehrávky 53. kola 

Třinec - Vítkovice 1:3 (odehráno 8. prosince 2021)

Ocelářské derby ovládly Vítkovice, které zvítězily v předehrávce 53. kola extraligy na ledě Třince 3:1. Ostravané si vypracovali pohodlný náskok mezi 4. a 26. minutou, kdy se postupně prosadili Gewiese, Kalus a Bondra. Domácí Oceláři snížili až necelých pět minut před koncem zásluhou Marinčina. Vítkovičtí poskočili už na páté místo tabulky.

Zlín - Kladno 3:2

Vyhrocený duel dvou nejhorších týmů dosavadního průběhu extraligy rozhodl gól pět sekund před koncem. Hokejisté Zlína porazili v předehrávce 53. kola Kladno 3:2. Berani v dramatickém duelu týmů ze dna tabulky vedli 1:0, po druhé třetině však prohrávali 1:2. O jejich výhře nakonec rozhodl v čase 59:55 při přesilovce pět na tři obránce Daniel Gazda, jenž si předtím připsal nahrávku u vyrovnávací branky. Gól a asistenci zaznamenal v dresu vítězů i útočník Zdeněk Okál.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články