Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Vítkovická série pokračuje. Ostravané vyhráli v Třinci a bodovali podeváté za sebou

Ocelářské derby ovládly Vítkovice, které zvítězily v předehrávce 53. kola extraligy na ledě Třince 3:1. Ostravané si vypracovali pohodlný náskok mezi 4. a 26. minutou, kdy se postupně prosadili Gewiese, Kalus a Bondra. Domácí Oceláři snížili až necelých pět minut před koncem zásluhou Marinčina. Vítkovičtí poskočili už na páté místo tabulky.

Utkání Třinec – Vítkovice
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Odsud se body tolik nevozí, ale zodpovědným a bojovným výkonem jsme to dokázali. Ale je to jen jeden ze zápasů. Sezona je dlouhá, jedeme dál," uvedl vítkovický trenér Miloš Holaň. Ještě nedávno se hosté nacházeli na třináctém místě. "Sedá si to, samozřejmě je to derby, každý se na to připravuje. Jedete k lídrovi, o to zodpovědnější je to asi také v hlavách," dodal k výkonu.

Vítkovice se v úvodních pěti minutách dostaly dvakrát do přečíslení dva na jednoho, gól ale vstřelily z nenápadné akce. Obránce Gewiese, který skóroval poprvé v sezoně, nahodil puk od modré čáry na branku a Mazancova lapačka máchla do prázdna. "Byl to takový padající list, který spadl, kam spadnout měl," řekl Gewiese, jenž skóroval v extralize poprvé. "Věděli jsme, že na nás vletí od začátku, tak jsme se snažili to odrazit, mít brejky a to se nám dařilo," doplnil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec – Vítkovice

Největší šanci Ocelářů v úvodní třetině zahodil Ondřej Kovařčík, jenž zblízka jen vyprášil Stezkův levý beton. Místo vyrovnání udeřilo na druhé straně – z dorážky se prosadil v jedenácté minutě Kalus.

"Neměli jsme vůbec dobrý vstup do utkání. První třetinu jsme odehráli hodně špatně, ta byla asi nejhorší v sezoně. Inkasovali jsme v ní dva góly, byli jsme všude druzí, nevyhrávali jsme osobní souboje a nebyli jsme tak důslední jako (minulý zápas) v Boleslavi. To určilo ráz utkání," uvedl asistent třineckého trenéra Marek Zadina.

Třinecký tlak nepřišel ani ve druhé třetině, byť jen centimetry dělily od kontaktní branky Kundrátka. Jeho střela však skončila na tyčce a vzápětí Vítkovičtí využili špatného střídání domácích. Do úniku se dostal Bondra, který střelou z levé strany ke vzdálenější tyči vyhnal Mazance z branky. Trenér Varaďa si navíc vzal oddechový čas, ale jeho svěřenci si až na šanci Romana nic extra nevytvořili. Stejně tak neměl moc práce ani Kacetl.

Domácí nastupovali ve třetí třetině bez Daňa a točili jen jedenáct útočníků. Tlačili se podle očekávání dopředu a soupeře v utkání přestříleli 35:17, ale obrana soupeře vcelku bez problémů odolávala. Ujala se až střela obránce Marinčina od modré čáry. Třinec, který doma předchozí tři derby vyhrál se skóre 15:2, ještě poté umocnil přesilovou hru odvoláním Kacetla necelé tři minuty před koncem, ale Stezku ani tak vážněji neohrozil.

"Občas jsou takové dny, kdy se vám nic nedaří, puky se vám odráží úplně na opačnou stranu," povzdechl si třinecký útočník Daniel Kurovský. "Nevyhrávali jsme ale osobní souboje, nebyli jsme produktivní. Chodili jsme málo před bránu, málo jsme clonili, takže asi kvůli tomu jsme dali jen jeden gól. Prostě jsme byli málo důrazní, nemohli jsme se přes jejich urostlé beky dostat před brankáře," vysvětlil.

Předehrávka 53. kola hokejové extraligy:

HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Ridera 1:3 (0:2, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 56. Marinčin (Kundrátek) - 4. Gewiese (Chlán, Fridrich), 11. M. Kalus (R. Bondra, Lindberg), 26. R. Bondra (M. Kalus, L. Kovář). Rozhodčí: Kubičík, Stano (SR) - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).

Třinec: Mazanec (26. Kacetl) - Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, M. Adámek, Jaroměřský, Zahradníček - Martin Růžička, P. Vrána, Daňo - O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil - Hrňa, Marcinko, Chmielewski - Kurovský, Miloš Roman, Hrehorčák. Trenér: Varaďa.

Vítkovice: Stezka - R. Polák, Plášil, J. Stehlík, Gewiese, L. Kovář, Koch - Lakatoš, J. Hruška, L. Krenželok - M. Kalus, Lindberg, R. Bondra - Roberts Bukarts, Marosz, Dej - Fridrich, Chlán, Lednický - Flick. Trenér: Holaň.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články