Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

SOUHRN 52. KOLA: Sparta převzala Prezidentský pohár, postup do čtvrtfinále ukořistil Liberec

Závěrečné 52. kolo už na konečném pořadí základní části extraligy nic nezměnilo. Sparta převzala Prezidentský pohár a do play-off jde z prvního místa, ačkoliv podlehla třetí Mladé Boleslavi 2:3. Čtvrtou příčku znamenající přímý postup do čtvrtfinále udržel výhrou 4:1 ve Vítkovicích Liberec, Plzni už tak nebylo nic platné ani drtivé vítězství 9:1 nad Olomoucí. V boji o osmou příčku a výhodu domácího prostředí pro předkolo nebodoval ani jeden z týmů. Kometa nestačila doma na Pardubice, Karlovy Vary neuspěly proti Hradci Králové a Litvínov padl ve Zlíně. Osmé místo tak udržely Vítkovice. Bez bodu a vstřeleného gólu se se sezonou rozloučily České Budějovice, které prohrály doma s Třincem 0:4.

Hokejisté Sparty s Prezidentským pohárem
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Sparta - Mladá Boleslav 2:3

Už jistý vítěz Prezidentského poháru Sparta se rozloučila se základní částí porážkou 2:3 s  Mladou Boleslaví. Vyrovnané utkání rozhodl v 53. minutě v přesilovce svým druhým gólem večera David Cienciala. Sparta nevyužila šanci překonat bodový klubový rekord. Středočeši bodovali proti vítězi základní části ve všech čtyřech zápasech.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta - Mladá Boleslav

Vítkovice - Liberec 1:4

V souboji na dálku o čtvrté místo uspěl Liberec. Bílí Tygři vyhráli ve Vítkovicích 4:1 a udrželi dvoubodový náskok před Plzní. Ostravský celek nenavázal na předchozí tři vítězství, ale díky porážkám týmů pod sebou zůstal osmý.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Liberec

Brno - Pardubice 2:5

Brno prohrálo doma s Pardubicemi 2:5 a po třetím nezdaru v řadě přišlo o možnost začínat předkolo na domácím ledě. Americký útočník Peter Mueller asistoval u první branky Komety a udržel jednobodový náskok v čele kanadského bodování před Martinem Růžičkou z Třince. Se 64 body vyhrál produktivitu extraligy jako první cizinec v historii.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Pardubice

Karlovy Vary - Hradec Králové 1:6

Hradec Králové zvítězil na ledě Karlových Varů jednoznačně 6:1. Východočeši zabrali po třech zápasech bez zisku jediného bodu, tým domácí Energie prohrál pátý ze sedmi duelů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Hradec Králové

Plzeň - Olomouc 9:1

Plzeň rozstřílela v 52. kole extraligy Olomouc 9:1, přímý postup do čtvrtfinále si ale vzhledem k souběžné výhře Liberce nevybojovala. Oba soupeři se tak ve středu na západě Čech utkají znovu v jedné ze sérií předkola. Plzeňští o osudu utkání rozhodli především pěti brankami během druhé třetiny. Hattrickem se blýskl Filip Suchý.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Plzeň - Olomouc

České Budějovice - Třinec 0:4

Třetí venkovní utkání ve čtyřech dnech odehrál Třinec, a na třetí pokus se dočkal výhry. Oceláři zvítězili v Českých Budějovicích 4:0. Svým 33. gólem v sezoně přispěl k poklidné výhře Matěj Stránský, který se stal nejlepším střelcem základní části extraligy. Motor zakončil nepovedenou sezonu šesti porážkami v řadě.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání České Budějovice - Třinec

Zlín - Litvínov 3:0

Litvínov po šesti výhrách našel přemožitele, když prohrál ve Zlíně 0:3 a v konečné tabulce základní části zůstal na 11. místě. Berani se rozloučili se sezonou teprve druhým tříbodovým ziskem z posledních patnácti utkání.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Zlín - Litvínov

Předkolo play-off začne ve středu

V předkole play-off se utkají Plzeň s Olomoucí, Hradec Králové s Litvínovem, Pardubice s Karlovými Vary a Vítkovice s Kometou Brno. Série odstartují ve středu a hrají se na tři vítězné zápasy.

Hrací dny: 10. března, 11. března, 13. března, případně 14. března a 16. března

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články